avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificari in planul de situatie dupa vanzare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificari in planul de situatie dupa vanzare

Ma poate ajuta cineva? Va rog mult sa-mi ajutati cu un sfat. Sint disperata. Deoarece eu trebuia sa plec definitiv in Germania am imputernicit pe cineva in anul 1989 sa se ocupe cu dezbaterea succesiunii dupa bunica si parintii mei si cu intabularea imobilelor (erau imobile neintabulate primite de bunica de la reforma agrara din 1945). Nu am fost atenta atunci ca s-a gresit la intocmirea certificatelor de mostenitor adica o eroare de cca. 900 mp teren (in loc de cifra 43 sa trecut 34) fapt pentru care am fost intabulata cu 900 mp mai putin. Din planul de situatie din 1990 vizat de OCOTA (OCPI de astazi) rezulta o suprafata de 4900 iar eu am fost intabulata doar cu 4000 mp. Profitind ca sint plecata vewcinul meu si-a mutat gardul despartitor ocupind din terenul meu mai mult de 100 mp. In instanta am pierdut procesul deoarece din 3 expertize a reiesit ca detin mai mult teren respectiv 4380 mp iar eu sint intabulata doar cu 4000 mp cu toate ca din expertize a reiesit ca vecinul mi-a ocupat din teren si ca vecinul detine mai mult decit a cumparat el acum 10 ani, fapt ne luat in considerare de instanta. Am fost la notarul de stat (care este si acum notar)care a intocmit certificatele de mostenitor insa nu mai are nimic in arhiva si mi-a spus ca nu mai poate face nimic. Nu am gasit nimic nici la arhivele statului nici la camera notarilor publici nici la OCPI nici la judecatiorie nu mai exista nimic. Bunica a primit de la reforma agrara 2 loturi de teren insa in titlu de troprietate este trecut un total de 1 ha. In realitate lotul despre care este vorba a fost de 5200 mp (asta rezulta si din registru agricol al bunicii si parintilor mei). Am descoperit ca s-a modificat si in registru agricol fiind si aici suprafata 5200 mp in 4000 mp iar pe fila este semnat in fals. Am descoperit ca si planul de situatie din 1990 aflat la OCPI s-a modificat suprafata unde este trecut 4900 mp in 4000 peste cifra 9 s-a facut cifra 0. Cind am intrebat la OCPI cine a facut aceste modificari pe plan mi-au raspuns ca nu stiu (eu am planul in original nemodificat).
Tot astfel si primaria spune ca modificarea in registrul agricol s-a facut in baza unei declaratii. Cind am solicitat o copie a acestei declaratiei mi s-a raspuns acelasi lucru ca modificarea a avut loc in baza unei declaratii. Nu mai stiu ce sa mai fac vecinul mi-a ocupat din teren, reusind sa se intabuleze cu terenul meu si mai poate si in continuare sa-mi acupe linistit inca vreo 400 mp daca di teren daca eu nu pot dovedi care este suprafata acestui lot de teren primit de bunica. Nu mai stiu ce sa fac umblu pe drumur de aproape 3 ani de zile am platit 4 expertize , 2 masuratori, procesul l-am pierdut am facut recurs (termen in ianuarie 2014. M-as bucura daca m-ar sfatui cineva ce as mai putea sa fac in acest sens macar sa am cistig de cauza in recurs care se v-a judeca la Suceava. Poate un domn avocat dintre dumneavoastra m-ar putea reprezenta. Va multumesc. Cu respect.

Alte discuții în legătură

Greseala in certificatul de mostenitor Ionflo1 Ionflo1 Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a ... (vezi toată discuția)
Eroare strecurata in cerificatul de mostenitor ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog din suflet sa-mi dati un sfat. In anul 1989 am dezbatut succesiunea dupa tata. In certificatul de mostenitor notarul de stat in loc de ... (vezi toată discuția)
Rectificare greseala in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Buna ziua am urmatoarea problema, la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica si parintii mei in anul 1989 notarul de stat a facut o gresala in loc ... (vezi toată discuția)