avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare strecurata in cerificatul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare strecurata in cerificatul de mostenitor

Buna ziua, va rog din suflet sa-mi dati un sfat. In anul 1989 am dezbatut succesiunea dupa tata. In certificatul de mostenitor notarul de stat in loc de suprafata de 4389 mp a trecut 3489 mp iar datorita acestui fapt am fost intabulata cu doar cu 3489 mp cu 900mp mai putin. Ulterior s-au facut si modificari in planul de situatie de catre O.C.P.I. Eu am insa planul de situatie nemodificat in original cu 4389 mp. Totul s-a facut in lipsa mea cind eu ma aflam in Germania. Profitind de lipsa mea si vecinii mei si-au mutat gardul ocupind 100 mp din terenul meu. Avocatul meu a deschis o actiune in revendicare proces pe care l-am pierdut datorita faptului ca nu pot face dovada proprietatii terenului pe care il detin adica cei 900 mp si asta cu toate ca din 3 expertize judiciare a reiesit ca vecinii mi-au ocupat din teren.
M-ar interesa sa stiu ce sa fac in acest caz? Am titlul de proprietate al bunicii care a primit terenul de la reforma agrara din 1945 insa este mentionata doar suprafata totala a tuturor loturilor primite si nu suprafetele separat pe loturi.
Actele care au stat la baza intocmirii certificatului de mostenitor s-au ars nu mai gasesc nimic iar notarul este mort. Sint foarte disperata nu stiu ce sa mai fac. M-as bucura daca as primi un raspuns. Va multumesc
Cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: ContSters238389 , utilizator 19:30, 3 Septembrie 2013
Incercati la Camera Notarilor de care apartine judetul in care locuiti. Aici ar trebui sa gasiti tot dosarul succesoral din 1989, adica si copii ale actelor arse. Asa veti vedea ce acte s-au depus la dosarul succesoral. Pentru recuperarea actelor mai vechi, apelati la Arhivele Nationale. Prezentati aceste copii obtinute de la CN si veti obtine de la AN copii certificate cu aceeasi valoare ca actele autentice. Puteti face toate aceste demersuri electronic, daca aveti scanner sa transmiteti ce acte vi se vor cere. La CN trebuie sa dovediti ca sunteti mostenitor cu Certificatul de mostenitor si sa va identificati.
Daca ati pierdut actiunea in revendicare nu mai sunt alte sanse sa obtineti suprafata pierduta,
Va multumesc mult pentru raspuns o sa procedez dupa cum ma-ti sfatuit
Va multumesc mult pentru raspuns. Am facut insa recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in planul de situatie dupa vanzare ContSters238389 ContSters238389 Ma poate ajuta cineva? Va rog mult sa-mi ajutati cu un sfat. Sint disperata. Deoarece eu trebuia sa plec definitiv in Germania am imputernicit pe cineva in ... (vezi toată discuția)
Greseala in certificatul de mostenitor Ionflo1 Ionflo1 Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Am o problema si anume la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica mea in anul 1989 notarul de stat a inversat cifrele in loc sa treaca 4300 mp ... (vezi toată discuția)