avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru

Am semnat un ”Proces -verbal de vecinatate unui vecin pentru un teren intravilan care si-a intocmit uncadastru si cand am vrut si eu sa-mi reinnoiesc cadastrul i Stereo 70 am constatat ca vecinul intrase cu 2 metri peste terenul meu -pe o lungime de 90 m,cam 180 m in total .Cat de valabil este acel proces -verbal si cum pot sa-l anulez daca este valabil?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:12, 28 Noiembrie 2011
Solutionarea se poate realiza numai in instanta de judecata
Daca vecinul s-a intabulat pe baza PV cu o suprafata mai mare, iar dumneavoastra nu aveti suprafata de teren din acte singura solutie este in instanta.
Conform Ordinului directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 634/2006 vecinul putea sa intabuleze o suprafata mai mare cu PV de buna vecinatate.
Conform Ordinul 785 din 11 mai 2011, care il modifica pe cel anterior daca suprafata din acte > 5% documentatia de cadastru si intabularea suprafetei se respinge.

[ link extern ]
Vecinul odata intabulat numai in instanta se mai pot face modificari ale limitelor.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
SC TOP SURVEY SRL, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
"stereo 70" nu are legatura cu ce spuneti dvs. decat in cazul in care suprapunerea e virtuala. in acel proces verbal semnati pentru o limita comuna, materializata in teren, gard, tarusi etc.
exista in instanta o actiune care sa cheama granituire si aveti nevoie de un avocat,
dar v-as recomanda sa va adresati OCPI inainte.(nu autorizatului cadastru direct OCPI !)
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de suprafata teren magdalena111 magdalena111 Buna ziua, Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%. Cum as putea sa trec si aceasta ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Cererea eliberare acord vecinatate trebuie semnata de ambii soti? iosif szasz iosif szasz Conform cerintelor din C.U. am depus catre Consiliul local(care imi este vecin-pasune comunala),cerere pentru eliberare acord autentificat al vecinilor si ... (vezi toată discuția)