avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta de suprafata teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta de suprafata teren

Buna ziua,
Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%.
Cum as putea sa trec si aceasta diferenta in acte?
Cel mai recent răspuns: magdalena111 , utilizator 14:52, 20 Noiembrie 2012
daca este ingradit il posedati de buna credinta. posesia este o stare de fapt si nu se poate materializa in acte decat la uzucapiune.
Va multumesc pentru raspuns! Nu pot solicita o rectificare in baza Art 907 noul cod civil pe cale amiabila?
Adica fostul proprietar e de acord sa mearga la notar sa dea o declaratie prin care sa recunoasca suprafata reala vanduta si nu cea din acte.
Apoi cu aceasta declaratie sa merg sa cer rectificarea la OCPI.
Este posibil asa?
Daca din acte reiese ca suprafata este ceea ce ati cumparat dvs este posibil ca din masuratorile cadastrale sa reiasa mai mult...caz in care la cadastru si intabulare se specifica teren in suprafata de_____ (din acte) iar din masuratorile cadastrale ___.
vanzatorul nu poate vinde o suprafata mai mare decat cea pe care are titlu de proprietate. va poate transmite o posesie fara acte.
Asa este. In cadastru se specifica suprafata care mi-a fost vanduta conform contractului de vanzare iar din masuratorile cadastrale reiese o suprafata mai mare. Dar as vrea sa-mi intabulez dreptul si pe aceasta diferenta. Cum sa procedez? La ce se refera rectificarea inscrierilor de carte funciara pe cale amiabila , prin declaratia autentica notariala a titularului dreptului ce urmeaza a fi modificat?

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Cadastru bonitakiss bonitakiss buna seara. in urma masuratorilor in vederea efectuarii cadastrului, suprafata masurata s-a constatat a fi mai mare cu 5% decat cea din acte. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)