Buna ziua,
Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%.
Cum as putea sa trec si aceasta diferenta in acte?
Va multumesc pentru raspuns! Nu pot solicita o rectificare in baza Art 907 noul cod civil pe cale amiabila?
Adica fostul proprietar e de acord sa mearga la notar sa dea o declaratie prin care sa recunoasca suprafata reala vanduta si nu cea din acte.
Apoi cu aceasta declaratie sa merg sa cer rectificarea la OCPI.
Este posibil asa?
Daca din acte reiese ca suprafata este ceea ce ati cumparat dvs este posibil ca din masuratorile cadastrale sa reiasa mai mult...caz in care la cadastru si intabulare se specifica teren in suprafata de_____ (din acte) iar din masuratorile cadastrale ___.
Asa este. In cadastru se specifica suprafata care mi-a fost vanduta conform contractului de vanzare iar din masuratorile cadastrale reiese o suprafata mai mare. Dar as vrea sa-mi intabulez dreptul si pe aceasta diferenta. Cum sa procedez? La ce se refera rectificarea inscrierilor de carte funciara pe cale amiabila , prin declaratia autentica notariala a titularului dreptului ce urmeaza a fi modificat?
Cadastru
bonitakiss
buna seara. in urma masuratorilor in vederea efectuarii cadastrului, suprafata masurata s-a constatat a fi mai mare cu 5% decat cea din acte. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)