Am mostenit o casa si un teren alaturat, intravilan. Intabulare facuta in 1994, cu schita cadastrala la cumpararea casei si terenului de catre parinti de la stat (casa germana, Bucovina). Ultima succesiune este facuta in 2010, prin notar public, cu intabulare, extras de carte funciara si drept de proprietate. emis de OCPI. Anul acesta am facut eu personal masurarea terenului si am constatat ca este o suprafata mai mare decat cea trecuta in actul de mostenire si in CF. Am solicitat ca un topografist sa faca masuratorile terenului. Dupa masurari s-a constatat ca, intradevar, primul topografist (o fi cel austriac, din timpul imperiului ?!) a facut cateva greseli, in felul acesta a rezultat ca suprafata reala pe care o detin este mai mare , cu aprox. 2,5 ari, mai mult de 15% din proprietatea din acte, in zona gradina/curte. Topografistul autorizat a facut schita si a incercat sa o plaseze in platforma specifica OCPI. Dar nu a reusit, din cauza faptului ca se suprapunea peste schita suprafetei detinuta de vecin, cu masuratori cadastrale facuta in anul 2002, schita plasata gresit fata de realitatea din teren.
Ce trebuie sa fac pentru a rezolva situatia, pe cele toate aspectele:
1. intabularea si trecerea in proprietate a suprafetei reale pe care o detin (cu impozitarea corecta in continuare) si
2. plasarea corecta a schitei suprafetei proprietatii vecinului in platforma cadastrala?
Mi s-a sugerat, la primarie, in mod neoficial, ca ar trebui sa fac o noua masuratoare de cadastru (pe care am si facut-o) si un act, proces verbal de vecinatate. Dar am gasit si recomandarea ca acest act nu este necesar daca suprafata imobiliara pe care o detin este imprejmuita (si este, pe toate laturile, de foarte multi ani). 3. Asadar, este strict necesar acest proces verbal de vecinatate daca suprafata marita este pe fosta schita cadastrala si in interiorul imprejmuirii vechi si pastrata actual?
Multumesc anticipat pentru sugestiile cimpetente. RI
Cel mai recent răspuns:
CHKa , utilizator
16:47, 22 Noiembrie 2023