avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren gresita. Corectare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren gresita. Corectare

Am mostenit o casa si un teren alaturat, intravilan. Intabulare facuta in 1994, cu schita cadastrala la cumpararea casei si terenului de catre parinti de la stat (casa germana, Bucovina). Ultima succesiune este facuta in 2010, prin notar public, cu intabulare, extras de carte funciara si drept de proprietate. emis de OCPI. Anul acesta am facut eu personal masurarea terenului si am constatat ca este o suprafata mai mare decat cea trecuta in actul de mostenire si in CF. Am solicitat ca un topografist sa faca masuratorile terenului. Dupa masurari s-a constatat ca, intradevar, primul topografist (o fi cel austriac, din timpul imperiului ?!) a facut cateva greseli, in felul acesta a rezultat ca suprafata reala pe care o detin este mai mare , cu aprox. 2,5 ari, mai mult de 15% din proprietatea din acte, in zona gradina/curte. Topografistul autorizat a facut schita si a incercat sa o plaseze in platforma specifica OCPI. Dar nu a reusit, din cauza faptului ca se suprapunea peste schita suprafetei detinuta de vecin, cu masuratori cadastrale facuta in anul 2002, schita plasata gresit fata de realitatea din teren.
Ce trebuie sa fac pentru a rezolva situatia, pe cele toate aspectele:
1. intabularea si trecerea in proprietate a suprafetei reale pe care o detin (cu impozitarea corecta in continuare) si
2. plasarea corecta a schitei suprafetei proprietatii vecinului in platforma cadastrala?
Mi s-a sugerat, la primarie, in mod neoficial, ca ar trebui sa fac o noua masuratoare de cadastru (pe care am si facut-o) si un act, proces verbal de vecinatate. Dar am gasit si recomandarea ca acest act nu este necesar daca suprafata imobiliara pe care o detin este imprejmuita (si este, pe toate laturile, de foarte multi ani). 3. Asadar, este strict necesar acest proces verbal de vecinatate daca suprafata marita este pe fosta schita cadastrala si in interiorul imprejmuirii vechi si pastrata actual?
Multumesc anticipat pentru sugestiile cimpetente. RI
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:47, 22 Noiembrie 2023
1. Procesul-verbal de vecinatate nu este necesar in cazul in care imobil este imprejmuit si se solicita inscrierea in cartea funciara a suprafetei mai mari pana in 15%.
Avand in vedere ca dumneavoastra aveti mai mult de 15% este necesar. Topograful la care a-ti apelat ar trebui sa incerce inscrierea in cartea funciara a terenului cu suprafata pana in 15%, iar pe restul de exces sa va faca o alta documentatie pentru inscrierea posesiei.

2. Puteti solicita si un supliment la titlul de proprietate. Sunt si mai multe variante, dar fara sa vad niciun act probabil va incadrati la punctul 1 descris de mine.
Si pana la urma aceste aspecte ar fi trebuit sa vi le expuna si topograful la care a-ti apelat.
Bună ziua! Am și eu o problema, un vecin vrea sa vândă casa cu gradina aferenta, poate vinde fără sa întrebe întâi vecinii? Eu as fii interesata sa cumpăr!
Binenteles , poate dispune de bunul lui cum considera , fara sa intrebe pe nimeni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara proprietar Tascmob Tascmob Am urmatoarea speta: exista o serie de case insiruite cu gradina. In spatele acestor gradini este o fasie de teren cu o lungime de vreo 200 m si latime de vreo ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)