avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cererea eliberare acord vecinatate trebuie semnata de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cererea eliberare acord vecinatate trebuie semnata de ambii soti?

Conform cerintelor din C.U. am depus catre Consiliul local(care imi este vecin-pasune comunala),cerere pentru eliberare acord autentificat al vecinilor si mi-au respins cererea pe motiv ca respectiva cerere nu este semnata de sotia mea.ESTE ABUZ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:25, 24 Mai 2015
Depinde:
in functie de cine sunt proprietarii nominalizati in actul de proprietate (sotu, sotia sau ambii).
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Nu este abuz ci este prostie. Pluralul folosit- vecinii- se referă la vecinii de pe toate laturile proprietății și nu vecinii -soț-soție -de pe o latură.
Procesul verbal de vecinătate nu este un act de dispoziție , care are ca efect înstrăinarea unor bunuri, instituirea unor sarcini, pentru a fi obligatoriu de semnat de către soț-soție, proprietari.
@liamic43
Semnarea Procesului-verbal de vecinatate prevazut de Anexa Nr. 18 la Regulamentul privind continutul si modul de intocmirew a documentatiilor cadastrale este un drept propriu si exclusiv al proprietarilor terenurilor invecinate. Daca un lot de pamant este stapanit in comun de un sot si o sotie (deci "proprietarul" sunt ambii titulari, cu drepturi egale) este normal si legal ca exercitarea dreptului de proprietate sa se faca tot conjunct (2 semnaturi).

Procesul verbasl ESTE un act de dispozitie, pentru ca numai adevaratul si deplinul titular al dreptului de proprietate poate dispune cum foloseste acest drept, deci si daca accepta sau nu "buna vecinatate".


Ca să n-o mai lungim, acest act de constatare-care este proces verbal de vecinătate- poate să nici nu fie semnat de către vecini în cazul în care, la convocarea expertului topo, vecinul nu se prezintă. A se vedea art. 25 alin. 5 pct. b din Ordin 634/2006 ANCPI(actualizat)
Pe de altă parte, faptul că a fost semnat acest pv vecinătate, nu împiedică vecinii la o acțiune în instanță privitoare la grănițuire sau revendicare.
Încă o dată , acesta nu este un act juridic,și de dispoziție Documentați-vă!!!!!!!!!!!!
liamic43 a scris:
Ca să n-o mai lungim, acest act de constatare-care este proces verbal de vecinătate- poate să nici nu fie semnat de către vecini în cazul în care, la convocarea expertului topo, vecinul nu se prezintă. A se vedea art. 25 alin. 5 pct. b din Ordin 634/2006 ANCPI(actualizat)
Încă o dată , acesta nu este un act juridic,și de dispoziție Documentați-vă!!!!!!!!!!!!

@liamic nu va exprimati elegant ! Documentarea !!!!!!!!!!!!! ar trebui sa o faceti Dvs.

Din pacate Ordinul Dir.Gen.ANCPI nr. 634/2006 este modificat si completat prin
Ordinul ANCPI nr. 785/2011 - pentru modificarea si completarea Regulamentului privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara, care a fost publicat in MOf al Romaniei, Partea I, Nr. 407, din 9 iunie 2011.
Art. IV.
— Regulamentul privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 634/2006, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 1.048 din 29 decembrie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezentul ordin, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.

9. Articolul 25 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 25.
— (1) Daca suprafata din masuratori este diferita de suprafata inscrisa in cartea funciara, suprafata din documentatia cadastrala precedenta pentru care nu s-a deschis carte funciara sau de suprafata din actele de proprietate, atunci se va proceda astfel:
c) daca suprafata din masuratori este mai mare cu un procent cuprins intre 2—5% inclusiv, atunci suprafata din masuratori se inscrie in cartea funciara in baza documentatiei cadastrale, cu conditia prezentarii declaratiei proprietarului/proprietarilor, conform anexei nr. 5 si a procesului-verbal de vecinatate care contine acordul proprietarilor tuturor imobilelor invecinate, intocmit conform anexei nr. 18.
In aceasta situatie oficiul teritorial verifica la teren corectitudinea intocmirii documentatiei, verificare consemnata intr-o nota de constatare semnata de catre consilierul de cadastru si contrasemnata de catre seful serviciului cadastru.

(3) Convocarea partilor se face dupa cum urmeaza:
a) proprietarii vecini vor fi convocati de catre persoana autorizata prin scrisoare recomandata, conform modelului prevazut in anexa nr. 19, cu confirmare de primire si prin afisare la domiciliul/sediul proprietarului vecin, la locul situarii imobilului, la sediul primariei sau prin publicare intr-un ziar local, cu cel putin 5 zile inainte de data stabilita pentru identificarea limitelor;
b) in cazul in care procesul-verbal de vecinatate nu se semneaza de toti proprietarii imobilelor invecinate, documentatia cadastrala se respinge;
c) in cazul in care una sau mai multe vecinatati ale parcelei sunt drumuri clasificate, cai ferate, ape, procesul-verbal de vecinatate trebuie semnat si stampilat de reprezentantul institutiei care le are in administrare.”

vezi textul integral pe: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Terenuri suprapuse danpope10 danpope10 Am o suprafata de teren reconstituita pe legea nr.18/1991 si intrucat topograful spune ca sunt niste suprapuneri pentru suprafetele de teren din acte a ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)