avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Buna ziua
Am cumparat o casa, vechiul proprietat cand a construit casa a luat toate avizele si autorizatile de la urbanism, disciplina in constructii si toatre autoritatile implicate in aprobarea unei constructi.
In autorizati sunt incluse fosa sptica, tevile de apa care merg spre fosa inclusiv putul forat.
Avand un teren de 1840 mp sa gandit ca daca il dezmembreza in loturi si il vinde pe loturi are mai mult de castigat, in momentul in care la lotizat automat sa infiintat si drumul de sevitute pentru cei din spate eu fiind prima la strada cand am cumparat casa nu am fost si noi inclusi in acte la drumul de servitute in conditile in care noi avem autorizati date de primarie pentru fosa septica si conductele de apa care merg la fosa iar acum ele se afla pe drumul de servitute noi am scos fosa timp de 7 ani acum s-au vandut loturile din spate iar noii proprieteri vor sa imi sparga fosa si caminele de apa pot legal sa faca asta sa mi le distruga eu avand autorizatie si nici eu nu sunt vinovata asa am cumparat dar nu mi-a zis nimeni la cumparare nici macar notarul sa imi dea un coeficient pe drumul de servitute ca sa pot scoate fosa o data pe luna, intre casa mea si drumul de servitute este o distanta de 60 cm acum noi proprietari intra pe drumul de servitute de 3,5 m latime si 28 m lungime cu sute de basculante de 40 de tone si casa se cutremura din temeli au acest drept am intrebat si eu si mi sa spus ca in mod normal pe un drum de servitute la o distanta de 60 cm de o alta proprietate pot intra masinile de pompieri salvare politie sau turisme va rog frumos din punct de legal sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in aceasta situatie.
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: geamanuluminita , utilizator 19:41, 23 Octombrie 2014
Sa-i chemati la o sedinta de mediere prin care sa stabiliti de comun acord reguli de convietuire in spatiul respectiv. Prin incheierea unui Acord de mediere partile implicate vor respecta cele mentionate in acord. Este mult mai simplu decat sa initiati o actiune in instanta. I
multumesc mult am sa vorbesc cu ei daca vor sa vina la mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare autorizatie de constructie Sebilica73 Sebilica73 Buna ziua, pt obtinerea autorizatiei de constructie locuinta unifamiliala pot fi conditionat de racordarea locuintei la apa/canal, chiar daca eu nu doresc ... (vezi toată discuția)
Magazie construita la limita dintre proprietati fara acordul vecinului+ scurgere apa din precipitatii pe terenul vecin Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: detin un teren construibil, de care nu m-am putut ocupa timp de un numar de ani. Initial am ... (vezi toată discuția)
Vecinul meu standaniel24 standaniel24 Buna ziua, Vecinul meu a amplasat fosa septica la o distanta necorespunzatoare fata pe sursa mea de apa,are aplasate pe spatele casei 4 geamuri,la o distanta ... (vezi toată discuția)