avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul meu

Buna ziua,
Vecinul meu a amplasat fosa septica la o distanta necorespunzatoare fata pe sursa mea de apa,are aplasate pe spatele casei 4 geamuri,la o distanta mai mica de 1m.
Am facut o sesizare la primarie (urbanism) si am primit urmatoarele raspunsuri :
La amplasamentul mentionat in petitie,se constata existenta unei locuinte la Parter construita in anul 1993,fara autorizatie de constructie.
S-au constatat urmatoarele:
- pe spatele casei sunt aplasate 4 ferestre;
- esistenta unui bazin betonat,ce nu permite influentarea apei in sol,cu o dimensiune de 60 cm lungime, 60 cm latime, 50 cm adancime, in care se scurge apa ce provine de la o chiuveta aplasata in bucatarie, care este golit periodic.
In urma constatarilor,se dispun urmatoarele masuri:
1) " Datorita ca,locuinta este construita in anul 1993,si ca pana la aceasta data nu a fost sesizat acest aspect,se recomanda ca in dreptul celor 4 geamuri sa se amplaseze panouri care sa impiedice vederea spre fondul invecinat."

Nu a fost sesizat acest aspect deoarece m-am mutat de curand in noua locuinta.
Fosa septica a fost betonata dupa sesizarea facuta de mine,dar la aceeasi distanta necorespunzatoare de sursa mea de apa, 7m. Este facuta in spatele casei in dreptul putului meu.

M-ar ajuta foarte mult sfaturile dumneavoasta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:20, 25 August 2016
Puteti incerca sa luati legatura cu un geolog in aceasta problema. De asemenea, incercati sa faceti analize apei. Totodata, conteaza si la ce adancime este forajul.
Daca forajul este la o adancime mai mica de 10 m si nu este protejat, atunci fosa septica nu poate fi la o distanta mai mica de 10 m fata de foraj. Adancimea forajului este foarte importanta, deoarece un foraj de adancime cuprinsa intre 30-70 m de exemplu, este putin probabil sa fie contaminat de o fosa septica.

Incercati sa consultati un specialist in domeniu intai si pe baza raspunsurilor primite veti sti cum sa actionati mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)
Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)
Distanta legala între fosa de racordare la scurgere și fantana rody_pinti rody_pinti Bună ziua! M-ar interesa la ce distanta de fântână mea cu apa potabila poate să-și facă vecinul un cămin (o groapa) prin care se leagă la rețeaua ... (vezi toată discuția)