avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Amenda DSP - nerespectarea dispozitiilor ref. la ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Amenda DSP - nerespectarea dispozitiilor ref. la cerintele minime de sanatate si securitate in munca

Buna ziua,

Avem un control in derulare de la DSP. Imi puteti spune va rog la ce amenzi ne putem astepta pentru nerespectarea dispozitiilor ref. la cerintele minime de sanatate si securitate in munca (i.e. la un punct de lucru nu avem WC)?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laurys , utilizator 20:44, 10 Noiembrie 2014
Cerintele minime de securitate si sanatate in munca privind locul de munca, aprobate prin HG nr. 1091/ 16.08.2006 mentioneaza, in anexa 2:
pct.13.2. Dusuri, cabine de WC - uri si chiuvete.
13.2.1. Locurile de munca trebuie dotate astfel incat lucratorii sa aiba in apropierea lor:
- dusuri, daca natura activitatii lor impune acest lucru;
- locuri speciale prevazute cu un numar corespunzator de cabine de WC - uri si chiuvete.
13.2.2. Dusurile si chiuvetele trebuie prevazute cu apa curenta rece (si apa calda, daca este
necesar).
13.2.3. Trebuie prevazute dusuri separate sau trebuie asigurata utilizarea separata a dusurilor pentru barbati si pentru femei.
Trebuie prevazute cabine de WC-uri separate sau trebuie asigurata utilizarea separata a
cabinelor de WC - uri pentru barbati si pentru femei.
Sanctiunile se aplica conform legislatiei sanitare in vigoare - HG nr.857/ 24.08.2011.
-art.3 (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:
lit.h) neîndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevăzute de normele legislaţiei sanitare, conform declaraţiei pe propria răspundere, asumată de către operatorii economici, persoane juridice sau persoane fizice, a căror activitate se desfăşoară în baza declaraţiei pe propria răspundere.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la merge la toaleta când ești la munca popescucristina0107@gmail.com popescucristina0107@gmail.com Dacă sunt intr-o inatitutie de stat, am dreptul sa beneficiez de toaleta în incinta unității de munca sau trebuie sa părăsesc unitatea și sa merg pe ... (vezi toată discuția)
Conditii sanitare minime la locul de munca ContSters121575 ContSters121575 Buna ziua, as dori sa stiu unde se regasesc conditiile sanitare MINIME pe care trebuie sa le respecte un loc de munca. Este vorba despre un chiosc de ziare ... (vezi toată discuția)
Conditii igienico sanitare in intreprinderi ContSters150057 ContSters150057 Buna seara! Poate cineva sa-mi indice un articol, care sa explice normele igienico sanitare care trebuie sa existe intr-o intreprindere? (vestiare pentru ... (vezi toată discuția)