Am avut un proiect cu Sapard-ul in urma cu 3 ani. Pentru partea noastra de bani am facut un credit la BCR si am garantat cu un apartament pentru dobanzi si alte taxe, iar banca avea contract cu Fondul de Garantare pentru recuperarea creditului daca se intampla ceva. Noi am avut probleme cu constructorul lucrarilor si proiectul s-a sistat. Acum suntem de 1 an in proces cu constructorul, iar la banca nu am mai platit ratele ca nu am mai avut cu ce. Banca vine acum sa execute silit apartamentul.
1) Am putea folosi la contestarea executarii silite motivul procesului cu constructorului? Se poate astepta finalizarea procesului (in care noi avem castig de cauza...dar stiti cum e si cat dureaza procesele cu valoare mare!!!) si sa se amane executarea? Daca da, cum?
2) In ce conditii nu se plateste cautiunea la deschiderea sespendarii silite?
As mai dori sa va solicit ajutorul intr-o alta problema. In casa bunicilor decedati locuiesc 2 surori ale tatalui meu (el nu a locuit acolo). Dupa decesul acestuia am fost la casa bunicilor sa iau niste lucruri gospodaresti pe care el le-a dus acolo acu vreo 5 ani pentru a le folosi el si cei ce stateau acolo. Surorile lui nu mi-au dat voie sa le iau spunand ca sunt acolo in curte si nu mi le dau.
Precizez ca sunt lucruri gospodaresti pe care nu exista acte (ex. cazan tuica f mare facut de tata meu, recipiente pt depozitat diverse cereale etc., lucruri de genul acesta.).
Intrebarea mea este cum pot lua aceste lucruri sau o parte din ele?...tinand cont ca nu am acte pe ele si ca vreau sa deschid si mostenirea.
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt singurul copil la parinti. Tatal meu a murit anul acesta. Parintii lui sunt si ei morti. Tatal meu mai are 5 surori. As vrea sa deschid dezbaterea mostenirii pt bunurile din partea bunicilor tatalui meu si sa vad ce mi se cuvine ca unic mostenitor al lui.
1. Ce acte imi trebuie?(mama mea traieste).
2. Eu acum locuiesc in Botosani, iar tatal meu si bunicii locuiau in Vaslui. Pot deschide mostenirea in Judetul unde locuiesc eu?
Va multumesc.