avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA URGENT !!!
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA URGENT !!!

Buna ziua!

Am avut un proiect cu Sapard-ul in urma cu 3 ani. Pentru partea noastra de bani am facut un credit la BCR si am garantat cu un apartament pentru dobanzi si alte taxe, iar banca avea contract cu Fondul de Garantare pentru recuperarea creditului daca se intampla ceva. Noi am avut probleme cu constructorul lucrarilor si proiectul s-a sistat. Acum suntem de 1 an in proces cu constructorul, iar la banca nu am mai platit ratele ca nu am mai avut cu ce. Banca vine acum sa execute silit apartamentul.
1) Am putea folosi la contestarea executarii silite motivul procesului cu constructorului? Se poate astepta finalizarea procesului (in care noi avem castig de cauza...dar stiti cum e si cat dureaza procesele cu valoare mare!!!) si sa se amane executarea? Daca da, cum?
2) In ce conditii nu se plateste cautiunea la deschiderea sespendarii silite?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: N.Elena , utilizator 07:28, 8 Iulie 2011
1) Puteti invoca si acest motiv insa relevanta acestuia nu este una deosebita atat timp cat in contractul de creditare (probabil) nu exista clauze referitoare la acest aspect.
Puteti gasi alte motive (sa spunem de procedura) pentru a lungi cat mai mult executarea silita.
Puteti chiar realiza un acora cu banca in acest sens.
In acelasi timp identificati cai de urgentare a procesului cu constructorul (preschimbare termene, redactarea cu celeritate a hotararilor, etc.)

2) Daca ati solicitat suspendarea va trebui sa achitati cautiunea stabilita de catre instanta.
Insa, suspendarea executării este obligatorie şi cauţiunea nu este necesară dacă:
- hotărârea sau înscrisul ce se execută nu este, potrivit legii, executoriu;
- înscrisul ce se execută a fost declarat fals printr-o hotărâre judecătorească, dată în prima instanţă;
- debitorul face dovada cu înscris autentic că a obţinut de la creditor o amânare ori, după caz, beneficiază de un termen de plată.
Practic aveti la indemana doar ultima varianta, cea a unui acord cu banca creditoare. (art. 694 c. pr. civ.)
Multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru prompititudine!
Va doresc numai bine si succes in cariera!
N.Eelena.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare executare silita camelia_cazan77 camelia_cazan77 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum e cel mai bine sa procedez in urmatoarea situatie: am un credit ipotecar si un credit de nevoi personale cu garantie ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare DEVERTM DEVERTM Buna ziua, As dori sa stiu ce as mai putea face in urmatorul caz: In urma cu 4 zile am primit notificarea din partea executorului judecatoresc de ... (vezi toată discuția)
Cautiune executie cata35 cata35 Doresc sa suspend o actiune de executie si am inteles ca trebuie sa depun in intervalul de 15 zile de la comunicarea scoaterii la licitatie a bunului o ... (vezi toată discuția)