As dori sa stiu ce as mai putea face in urmatorul caz:
In urma cu 4 zile am primit notificarea din partea executorului judecatoresc de incepere a executarii silite prin toate mijloacele. Sunt informat de poprire pe salariu si cred ca si de inceperea executarii silite a casei.
Mentionez ca in cadrul procesului de partaj cu fosta sotie, in acest moment suntem la recurs/apel. La Fond, fosta sotie a castigat terenul si casa, urmand sa ma despagubeasca pe mine cu jumatate din valoarea casei. Terenul era achizitionat pe numele ei.:(
In casa aceea care face obiectul partajului, locuiesc eu si cu parintii mei, parintii mei fiind cei ce ne-au dat bani pentru costructia casei. DAr banii nu au ajuns si am facut imprumut la banca! :(
Fosta sotie este titulara creditului, iar eu codebitor.
Procesul de Partaj dureaza de 3 ani.:(
Intrebare: Ce mai pot eu face in acest moment? Contestatia la executare nu cred ca mi-o permit. Nu pot plati cautiunea si ce o mai fi de platit... Mai mentionez ca sunt persoana incadrata in grad de handicap accentuat, am reinceput sa lucrez doar de vreo 9 luni, cu jumatate de norma.
O perioada de aproape 2 ani tot eu am platit Banca, din inchirierea casei. Casa este formata din 2 apartamente, un fel de duplex. De 1 an nu s-a mai platit nimic la Banca.
Speram sa mai aiba rabdare pana se termina procesul, sa am o hotarare definitiva pentru acea despagubire, sa pot merge la Cadastru sa pun ipoteca de gradul 2 pe casa. Insa acum nu mai pot face acest lucru.
Ce ma sfatuiti, va rog? Pot face contestatie la Executare fara sa platesc nimic? :)
Multumesc anticipat pentru rabdare si pentru un eventual raspuns.
Ce motiv aveti de contestatie daca aveti o datorie pe care nu ati platit-o ?
Amanare de la plata sau o intelegere privind plata, puteti avea cu creditorul, nu facand contestatie.
Pt taxa de timbru in materia executarii care e de 1000 de lei , puteti aplica pt o scutire sau esalonare functie de venitul dvs, insa nu si pt cautiune care reprezina o garantie pt creditor.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. E o situatie tare ciudata, fiindca daca eu continui sa platesc din rate, platesc pentru fosta sotie, fiindca ea a castigat casa. Apoi, va trebui sa o dau in judecata pentru a-mi recupera acesti bani pe care ii voi plati de-a lungul procesului de partaj la Banca.
Oricum, am facut contestatie si la Banca, dar voi face si la Judecatorie cerand ajutor public judiciar, si voi reincepe sa mai platesc la Banca, incercand astfel sa mai amane executarea pana la solutia finala de la proces.
Va multumesc din nou. :)
Aaaah, la Banca am cerut suspendarea executarii. Parca, am intrezarit putina indulgenta din partea doamnei de acolo. Doamne ajuta sa fie bine!
Ar fi trebuit sa citati si banca la partaj ca hotararea sa ii fie opozabila, altfel degeab ava impartiti dvs casa si creditul fara ca banca sa fie de acord. banca va executa si pe dvs fara sa clipeasca.