avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... despre rezilierea de plin drept a contractului de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

despre rezilierea de plin drept a contractului de credit

Daca sotul meu a primit o notificare pt.rezilierea de plin drept a unui contract de credit (el fiind singurul titular)se mai poate face ceva? Se mentioneaza plata totala a creditului si dobanzile aferente.Este in imposibilitate de plata si nu a discutat cu banca respectiva in termenul de 90 zile pt.mediere.Avem o casa (sunt si eu pe actul de proprietate)si doresc sa stiu daca urmeaza executarea silita,poate banca sa vanda casa?,mai poate face ceva in momentul de fata pana la primirea executarii?Am putea face act de donatie copiilor care sunt majori?Poate ataca banca actul de donatie? Ce sfat imi dati?Mai poate face sotul(sunt in divort)ceva sa amane executarea silita?Nu are suma aceea si nici nu poate imprumuta,neavand servici nici eu si nici el.Am putea vinde casa? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:50, 27 Aprilie 2011
daca datoria e proprie a sotului (depinde pt ce a luat creditul si cand) ,nu sunteti girant sau coplatitor, creditorul trebuie sa ceara partajul casei pt a-l executa silit doar pe sot. partajul il puteti face si dvs , ca tot sunteti in divort, cereti atribuirea casei si plata sulta catre sot, din acesti bani, sotul plateste bancii.
e inutil sa donati sau sa vindeti fictiv casa, banca poate cere in instanta revocarea actelor de instrainare.

daca datoria e comuna a sotilor, mai bine vindeti dvs casa, platiti banca si restul (daca mai e ) , impartiti egal. datoria creste f mult odata ce se ajunge la executare silita, iar prin vanzarea la licitatie a casei, luati f putini bani pe ea
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar pentru apartament luat prin prima casă. ce se întâmplă dacă soția nu respectă înțelegerea făcută? Nicolae_1980 Nicolae_1980 Buna ziua,ce se intampla daca sotia nu respecta actul de partaj facut la notar.Am convenit sa facem divortul si partajul in aceeasi zi la notar,iar dupa ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj lllucci lllucci Buna ziua!As vrea sa cer un sfat pentru sora mea.E in situatia de a divorta de sotul ei,cu care nu se mai intelege.Au un apartament achizitionat in rate(pe 20 ... (vezi toată discuția)