avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj la notar pentru apartament luat prin Prima ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj la notar pentru apartament luat prin Prima casă. Ce se întâmplă dacă soția nu respectă înțelegerea făcută?

Buna ziua,ce se intampla daca sotia nu respecta actul de partaj facut la notar.Am convenit sa facem divortul si partajul in aceeasi zi la notar,iar dupa divort,ei sa-i ramana apartamentul cu toate bunurile din el mobile si imobile ,in schimbul unei sulte si ea sa preia creditul cu ratele in continuare,eu iesind din credit.Mentionez ca apartamentul este luat prin ,,Prima Casa'' acum 6 ani si creditul este pe numele amandurora,ea este beneficiar iar eu coplatitor.
Adaug aici ca avem un copil minor iar salariul net al sotiei este de 5000 de lei.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Nicolae_1980 , utilizator 10:58, 10 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati unui executor judecatoresc pt punerea in executare a titlului executoriu avut.
Multumesc frumos pentru raspuns.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In completare, inspre ajutorul dvs., ar trebui notificata banca de la care ati luat creditul, pentru acord, avand in vedere modificarile. Cititi- va contractul de credit la cazurile la culpa debitorului. S- ar putea sa aveti surprize. Sotia sa nu plateasca ratele sau sa ramana fara serviciu si atunci banca se va indrepta asupra dvs.mai intai, apoi va executa imobilul. Si acest lucru este cu risc. Anumite banci considera caz de culpa majora insusi divortul, deoarece v- a acordat creditul luand in calcul, probabil, veniturile dvs.cumulate. Ar fi bine mai intai sa vorbiti cu un ofiter de credit inainte de a depune orice mentiune oficiala. Daca nu, mergeti la risc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat
Multumesc,foarte utilă observația.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate proceda la initierea executarii silite, in ipoteza in care nu se respecta clauzele din actul de partaj conventional.

Alte discuții în legătură

Partaj breazzu breazzu Buna dimineata! Divortez si am nevoie de putin ajutor! Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)
Divorț și partaj ovialex ovialex Buna ziua. Sunt căsătorit legal de 7 ani dar stăm împreună de 17. Avem un copil minor . Că multe familii sa ajuns și la noi la problema divorțului. ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj goguta10 goguta10 Buna ziua, impreuna cu sotul meu am achizitionat un apartament la care mai avem si acum credit la banca.In urma divortului de el am ramas cu copilul in acel ... (vezi toată discuția)