avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lamuriri partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lamuriri partaj

Buna ziua, impreuna cu sotul meu am achizitionat un apartament la care mai avem si acum credit la banca.In urma divortului de el am ramas cu copilul in acel apartament, divortul fiind finalizat.In urma casatoriei lui cu o alta pers. a rezultat un alt copil. As dorii sa inchei cu partajul pe acel apartament si doresc sa stiu daca copilul aparut are vreun drept la acest imobil.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:52, 3 Octombrie 2014
copilul il va mosteni pe tatal sau. astfel, toata masa succesorala detinuta de sot la momentul decesului se va imparti intre cei doi copii si sotia supravietuitoare.
Vin cu mentiunea ca fostul sot traiesti.In situatia in care facem partajul copilul din cealalta casatorie are vreun drept?Multumesc.
Doamnă, apartamentul este al dvs.şi al fostului soţ, atât. Dacă fostul soţ moare înainte de partaj, acel copil are dreptul la o parte din apartament.
Mai avem de achitat un credit de 96000 euro pt acest imobil.In urma partajului care va fii situatia acestui credit?
dacă dvs.doriţi să rămâneţi în acel apartament, va trebui să plătiţi sultă fostului soţ, în cuantum de 1/2 din suma achitată până în prezent şi va trebui să preluaţi ratele pentru cei 96000 euro, dacă banca este de acord.

Alte discuții în legătură

Contestație la executare silitã - partaj orzeaadriana orzeaadriana Povestea este mai complicata ...... Am divortat in anul 2011, si atunci nu am facut partajul, din motive financiare. Anul trecut m-am trezit cu o somatie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortat cu un copil minor, iar in momentul de ... AlexandruB10 AlexandruB10 Buna ziua, Sunt divortat cu un copil minor, iar in momentul de fata am ajuns la partaj. Initial, decizia mea a fost sa las apartamentul cumparat impreuna ... (vezi toată discuția)