Buna dimineata!
Divortez si am nevoie de putin ajutor!
Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind girant platitor.Daca in urma divortului nu formulam cererea de partaj privind apartamentul ce se intampla in situatia in care eu avand si alte credite la banca in nume propriu,facute in timpul casatoriei, si nu mai pot sa platesc?
Banca poate sa execute apartamentul, chiar daca am divortat si creditul pt apartament este pe numele sotiei?
Dar daca facem tranzactie astfel incat in situatia in care eu nu mai pot plati dupa divort sotia sa nu fie amenintata cu executarea silita.?
Cum e mai bine sa procedez astfel incat dupa divort sotia sa nu piarda apartamentul in situatia in care eu nu mai pot plati ratele mele.?
Banca are o garantie reala asupra apartamentului pina la achitarea luui integrala il poate urmari la oricare din soti s-ar af;la si dupa divort, cel in locul caruia cade apartamentul trebuie sa isi asume si acest risc
ideea este urmatoarea:
-indiferent ce faceti cu acest imobil, daca aveti in vedere sa il partajati, banca trebuie sa fie deacord cu acest act de partaj.
de ex: daca imobilul se doreste sa fie atribuit in lotul sotiei, banca trebuie sa isi dea in mod expres acest acor, sa se precizeze sulta pe care trebuie sa o primiti dvs.
cu privire la creditul ipotecar, daca se doreste sa ramana un singur coplatitor, trebuie facut act aditional, act de partaj, ulterior act aditional la contractul de ipoteca.
o solutie ar fi ca imobilul sa fie preluat de catre unul dintre dvs., dar veti avea nevoie de acordul bancii in acest sens /
de asemenea, daca de exemplu, sotia va prelua acest imobil, va trebui sa depuna garantii in plus la banca creditoare.
oricum ar fi aveti nevoie de acceptul bancii , si se va face act aditional la contractul de credit .