avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lesire girant coplatitor din contractul de credit, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort

Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice contractul de la banca si sa isi aduca alti giranti.Ce solutii sunt?Pot sa deschid un proces in care sa chem si banca sa arat ca bunul e la fostul sot si nu am de ce sa il mai girez eu sau mama?ce riscuri sunt pt mine daca el nu plateste?Mai intai se soate casa la vanzare?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:18, 19 Februarie 2015
Din moment ce dvs ii cedati cota dvs din bunul imobil , dnasul trebuie sa preia si creditul, ipoteca urmareste bunul doamna nu persoana. In mod normal trebuie sa mergeti la banca si sa se faca un act aditional la contractului de credit si o noua ipoteca. Dvs trebuie sa vb la Banca si sa va aparati interesele. La partaj Banca isi da un acord si atunci puteti negocia atat cu Banca, creditorul ipotecar cat si cu sotul dvs.
Banca nu va accepta sa va scoata din contract, atat timp cat fostul dvs. sot nu aduce alti giranti/coplatitori in schimb. In cazul in care nu plateste ratele, imobilul ipotecat va fi executat silit, iar diferenta va fi poprita din salariile/veniturile titularului si ale girantilor/coplatitorilor.
Am mers la Banca.Aeasta nu modifica contractul,pe motiv ca fostul sot nu vrea acest lucru.Eu ce pot sa fac?Figurez cu datorie la banca ,desi apartamentul e folosit de fostul sot si nu pot sa mai fac vreodata alt credit.Ce solutii sunt?
Mergeti atunci in instanta si cereti iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul unui divort, ce trebuie facut ca eu (sotia) ... baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna ziua! In cazul unui divort, ce trebuie facut ca eu (sotia) sa nu platesc ratele unui imobil cumparat de ambii soti cu credit bancar de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Partaj masina cu credit zuza1980 zuza1980 Am achizitionat in urma cu 4 ani impreuna cu sotul meu o masina Dacia Logan printr-un credit. Creditul cat si masina sunt pe numele meu(numele sotiei). In urma ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar si divort important important Am cumparat un apartament prin credit ipotecar bancar.Acum sunt in divort si va urma un partaj.Ce se va intampla cu acest apartament ?Fostul sot vrea sa preia ... (vezi toată discuția)