As dori sa stiu daca am platit cautiunea pentru executare silita in valoare de 10% din suma datorata(stabilitade judecator)ce se intampla ? in sensul cum v-a evolua acest dosar?mentionez ca este vorba despre un imobil,exista titlu executoriu,contestatie la somatia de plata.
Multumesc
In principiu, se aplica prevederile art.402 (sau ale art.400 indice1) C.Proc. Civ., respectiv se judeca acea contestatie la executare cu procedura prevazuta pt. judecata in prima instanta (nesupusa apelului decat in situatia partajului bunurilor comune sau cand contestatarul pretinde ca are un drept asupra bunului urmarit), fct. de aceasta se judeca apelul introdus (daca este cazul) si apoi se revine la continuarea executarii.
Nu! Acea cautiune este stabilita de instanta tocmai ca o masura de siguranta a concretizarii finale a executarii. Deci executarea isi va urma cursul, asa cum am spus, cu judecarea contestatiei, hotarare, s.a.m.d. pana la valorificarea bunului sau ,ma rog, intrarea in proprietatea acestuia, fiindca nu prea ati spus ce calitate aveti in acest dosar, de debitor sau de creditor?
Este vorba despre sora mea calitate de creditor.Atunci aceea cautiune(recipisa) stabilita de judecator pentru ce a fost platita?daca executare isi urmeaza cursul ei?eu cred ca instanta ar trebui sa-i dea dreptul sa-si demonstreze nevinovatia,nu gata sa-i luam apartamentul este intr-o zona buna si valoreaza cam 2 miliarde(adica sa-l scoata la vanzare la ce suma stabilesc ei)si dupa aceea vom vedea..........pentru 15000 ron suma care ei nu au cum s-o demonstreze nu exista la dosar nimic decat acel contract de garantie incheiat in momentul cand sa angajat,numai un om anormal ar putea sa faca lucrul asta sa pagubesti firma si sa-ti ia casa pentru care ai munci ani de zile..........oare exista dreptate in ziua de azi?sau mai bine zis ai bani...........REZOLVI ...........nu ai PIERZI
Deci in situatia in care sora dvs. este cea datoare (la o banca de ex.) iar executarea pe apartament se face pentru neplata acestuia (rate), sora este debitor iar banca este creditor al obligatiei de plata. Bineinteles ca acel creditor (statul/ impozite, taxe neplatite, banca, etc. ) a introdus o actiune in executare silita. La fel de "bine inteles" este si faptul ca sora dvs. are dreptul sa se apere, sa introduca o contestatie la executare (pe care inteleg ca a introdus-o) si sa ceara inclusiv anularea titlului executoriu. Cand am afirmat ca "executarea isi va desfasura cursul", m-am exprimat in sensul jurtidic al expresiei, adica se vor continua actele procedurale ale desfasurarii procesului de executare, inclusiv actele si probele in aparare ale surorii dvs.. Daca situatia este asa cum o intuiesc, atunci acea cautiune s-a stabilit la cererea creditorului (cel la care sora dvs. este datoare), dar nu va impiedica niciun act in apararea surorii dvs. Aceasta inseamna ca, in cadrul procesului sora dvs. poate aduce toate probele in aparare, poate cere toate probele necesare pt. dovedirea titlului executoriu de catre creditor (cel la care este datoare), iar cautiunea s-a dispus de instanta (cred eu), tocmai pentru ca exista un titlu executoriu si anumite probe in sustinerea unei executari silite. Va sfatuiesc sa consultati un avocat caruia sa-i prezentati intreg dosarul si probatoriul. Pe aceasta cale eu va pot prezenta numai partial solutii sau stari de fapt si de drept bazate numai pe informatiile date de dvs. aici si care nu sunt suficiente. Existenta cautiunii nu impiedica, ci uneori poate ajuta, la stabilirea unui alt mod de executare decat vanzarea apartamentului. Aceasta insa, depinde de tipul de garantie al creditorului asupra bunului(existenta sau nu a ipotecii), dar si de ofertele de plata a creantei de catre debitor (cel indatorat, datornicul).
Succes!
Executare silita
peraspera
Buna ziua,
Am ajuns si aici...dupa un \"proces sfarsit printr-o executie publica \"la TB, executorul spune ca in termen de 1(una )zile sa depun suma de...care ... (vezi toată discuția)