avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate mihai86b

Activitate mihai86b

Răspuns la discuția Distrugere de bunuri involuntara
asta le-am zis si noi, ca ne-am simtit amenintati, si nu am vrut sa se ajunga la violenta. Politia a spus ca nu au in ce baza sa-l amendeze(am citit acum ca ceea ce a facut el este calomnie si tulburarea linistii publice). Mesajul lor a fost ca trebuia sa rezolvam amiabil, insa noi nu aveam de gand la modul cum s-a purtat sa-i platim husele. Ar fi existat vre-o lege care sa ne oblige?
Salut, va expun o situatie.

urcam intr-un taxi, dupa cate minute unul dintre noi zice, cred ca am agatat cu fermuarul de la blug husa scaunului, iar soferul ia foc, se enerveaza face scandal ca trebuie sa-i platim toata husa. I-am platit cursa, si i-am spus ca nu platim nimic, ca nu a fost intentionat, iar el desfasoara o activitate economica si nu poate sa ceara clientilor bani pentru deteriorarea masinii lui. Am coborat din masina, iar el dupa noi, si mai nervos si cu pumnii amenintatori spre noi, sustinand in continuare sa-i dam banii pe husa. I-am cerut sa se dea la o parte din fata noastra sa continuam drumul altfel sunam la politie, dar nu a ajutat cu nimic. Am sunat la politie, a venit o masina am mers la sectie iar acolo ni s-a spus ca nu a existat violenta fizica, iar violenta verbala/intimidare nu exista in codu penal. Taximetristu a renuntat la orice pretentie, a si dat o declaratie in acest fel si a plecat. Noi am fost mustrati ca am apelat 112 fara temei si ca putem fi amendati, si altadata sa nu mai sunam, si sa ne rezolvam singuri problema.
Ce masuri trebuia sa se ia impotriva taximetristului , si as vrea sa stiu daca eram obligati sa-i platim husa.
Multumesc
Imi poate confirma cineva ca acest model de cerere este adecvat?
[ link extern ]

sper ca prin publicarea linkului nu am incalcat vre-o regula a forumului.
Multumesc.
ar fi excelent, ma gandeam totusi sa trimit cererea aceea macar, oricum sunt 30 de zile de asteptat, si in caz caguvernul intarzie mult treburile poate e mai bine ca pornesc si un proces. Imi puteti indica un link de unde sa descarc un model de cerere de recuperare? Am gasitmai multe dar nu stiu ce sa aleg.
Multumesc pentru amabilitate.
Buna seara,

caut un avocat cu experienta in procese de restituire a taxei auto in Craiova.
Am inmatriculat in toamana anului 2009 un autovehicul adus din afara tarii.
Taxa a fost in jur de 1200 de euro.
Va rog sa lasati date de contact pentru a putea lua legatura.
De asemenea, daca nu exista nimeni in Craiova as dori un model de cerere de recuperare a taxei auto, pe care sa o depun la ANAF.

Multumesc.