avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate anicutzzza

Activitate anicutzzza

Răspuns la discuția calcul varsta pensionare
Tatal meu este nascut pe 1 iulie 1960 si este interesat de varsta de pensionare.
S-a angajat prima data pe 11-07-1979 ca sofer fara grupa la ITA Prahova.
A fost incorporat in armata in 03-03-1980 si apoi trecut in rezerva la 09-06-1981.
A reluat activitatea de baza pe 24-06-1981. Timp de 19 ani,9 luni si 7 zile , intre 24-06-1981 si 01-04-2001 a fost sofer , incadrat la grupa a-2-a. Dupa scoaterea grupelor, in perioada
01-04-2001 pana la 31-12-2006 a fost sofer in acceasi intreprindere- Petrotrans SA. In perioada 31-12-2006 pana 02-06-2008 a fost somer cu ordonanta. Din 02-06-2008 pana in prezent este sofer la o firma SC Valras SA.
Imi puteti spune cand poate iesi la pensie, conform noii legi?
Multumesc,
Anca
Răspuns la discuția drept de superficie
@athe : in ce consta riscul cu dreptul de superficie?
Buna ziua,

Unchiul si matusa mea vor sa imi dea un teren de 200mp din terenul pe care il detin ei, pe care este pozitionata si casa lor. Pe acesti 200 mp as vrea sa contruiesc o casa noua(la distanta mare de casa lor). Cum primaria impune sa respectam planul urbanistic al zonei(3 m de hotarul cu ei , 5 m de hotarul cu vecinii din spate si 2 m fata de strada) ma vad in situatia in care terenul oferit de ei nu este suficient pentru constructia dorita. Prin urmare, primaria ne sfatuieste sa imi dea unchiul (proprietarul terenului) drept de superficie asupra intregului teren pe care il detin ei, eu sa construiesc imobilul si apoi el sa faca dezmembrarea terenului si act de vanzare-cumparare asupra terenului pe care se afla constructia(in acest fel, putem trece hotarul chiar la marginea constructiei mele). Intrebarile mele sunt : unchiul mai poate face dezmembrarea terenului si act de vanzare - cumparare cu mine dupa ce ne-a facut acest drept de superficie asupra terenului? La ce riscuri ma supun ? Daca el decedeaza inainte de a face vanzare-cumparare cu mine, mai am dreptul de superficie asupra terenului? Daca se dezbate mostenitrea(mentionez ca nu are mostenitori directi; sunt numai el si sotia) dupa decesul lui, iar eu inca nu am actul de vanzare-cumparare, mai am vreun drept asupra terenului si constructiei de pe el?Poate fi facut un act de mosternire in urma caruia la decesul lui sa primesc dreptul de proprietare asupra terenului pe care am doar drept de superficie?

PS: Daca dreptul de superficie nu este cea mai buna varianta, ce alta varianta sigura exista?
Unchiul si sotia lui detin o casa cu teren si doresc sa ma mut impreuna cu ei sa construiesc in curtea lor o casa pentru mine si viitoarea sotie. Totodata vor sa aibe siguranta ca la batranete va avea cine sa ii ingrijeasca(noi in cazul acesta).Ei nu au copii, iar eu sunt doar unul din multi ceilalti nepoti ai lor. Cum ne sfatuiti sa facem astfel incat si ei sa fie in siguranta si ingrijiti la batranete si noi sa construim si sa nu ne trezim dupa moartea lor ca vine cineva sa isi ceara dreptul asupra casei pe care noi o vom construi si terenului aferent. Este posibil sa imi faca act de vanzare-cumparare cu clauza pe o toata suprafata curtii, inclusiv casa in care locuiesc ei, sau sa faca vanzare-cumparare pe o portiune din teren si mostenire pe restul, sau mostenire pe totul?In cazul in care se face mostenire, pot sa contruiesc pe terenul respectiv inainte de moartea batranilor? Care este cea mai sigura varianta, pe care nu o poate ataca nimeni dupa moartea unuia dintrei ei sau a ambilor?