avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare, vanzare cu clauza sau mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare, vanzare cu clauza sau mostenire

Unchiul si sotia lui detin o casa cu teren si doresc sa ma mut impreuna cu ei sa construiesc in curtea lor o casa pentru mine si viitoarea sotie. Totodata vor sa aibe siguranta ca la batranete va avea cine sa ii ingrijeasca(noi in cazul acesta).Ei nu au copii, iar eu sunt doar unul din multi ceilalti nepoti ai lor. Cum ne sfatuiti sa facem astfel incat si ei sa fie in siguranta si ingrijiti la batranete si noi sa construim si sa nu ne trezim dupa moartea lor ca vine cineva sa isi ceara dreptul asupra casei pe care noi o vom construi si terenului aferent. Este posibil sa imi faca act de vanzare-cumparare cu clauza pe o toata suprafata curtii, inclusiv casa in care locuiesc ei, sau sa faca vanzare-cumparare pe o portiune din teren si mostenire pe restul, sau mostenire pe totul?In cazul in care se face mostenire, pot sa contruiesc pe terenul respectiv inainte de moartea batranilor? Care este cea mai sigura varianta, pe care nu o poate ataca nimeni dupa moartea unuia dintrei ei sau a ambilor?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 21:20, 31 Mai 2011
dansii va dau casa si terenul in schimbul intretinerii, cu drept de habitatie in casa.
Va pot face contract de vanzare cumparare cu obligatia dvs. de a-i intretine pe tot timpul vietii si cu drept de uzufruct viager asupra imobilului in favoarea lor, apoi dvs. construiti o alta casa pe terenul dobandit, este posibil insa sa aveti nevoie si de acordul dumnealor pentru obtinerea unor avize, autorizatii etc., in calitate de benficiari ai dreptului de uzufruct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager simona_ct89 simona_ct89 Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema, k mi se pare ca traiesc pe luna sau ceva de genul:). Am urmatoarea situatie: unchi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)