avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU CLAUZA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU CLAUZA

Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate.
Problema este in felul urmator :Bunica din partea mamei mele vrea sa faca contract de vanzare cumparare cu mama mea pe casa pe care o detine dar vrea o clauza in contract pentru a nu putea fi dati afara pe tot restul veti din casa,ea si unchiul meu .Bunica mea are 3 copii,mama mea un unchi care locuieste cu bunica si o fata care este plecata din tara de mai bine de 10ani.mentionez ca bunicul a decedat acum 6 ani si sa facut sucesiunea si in prezent contractul este pe numele bunici(mama mea si unchiul au cedat la succesiune partea lor bunici iar partea celeilalte fice a revenit tot bunici prin neprezentare la succesiune).in prezent bunica sa hotarat sa lase mamei mele casa si au fost la un notar pentru a se interesa si acel notar ia sfatuit in urmatorul fel :sa faca contract de vanzare cumparare pe valoare minima pentru zona unde este casa adica in jur de 40.000 RON si sa bage in contract si clauza de intretinere pentu bunica si unchi.mai mentionez ca tot ajutorul de care au avut nevoie bunici si unchiul meu dea lungul vremi a venit numai de la parinti mei si de la mine in special de vreo cativa ani in coace bunica a tot avut probleme de sanatate si ajutorul a venit tot de la parinti mei ;cealalta fica nu a venit nici macar la inmormantarea bunicului dar nici cad era aproape sa moara bunica acum vreo 2ani .in prezent bunica sia mai revenit .Credeti ca e nevoie de un certificat medical ca este in toata puterea facultatilor mintaale cutoate ca problemele de sanatate au fost altele decat cele legate de cap ?
Intrebarea este daca va pute fi atacat acest contract de catre cealalta fica dupa moartea bunici ?Daca lar ataca ar avea castig ?Credeti ca ar fi mai bine sa se bage ca si clauza in contractul de vanzare cumparare uz viager in locul intretineri pentru a nu arart contractul ca o donatie mascaata ?Sau ce sar putea face ca acel contract de vanzare cumparare pe care il vor incheia sa nu poata fi atacat.Mentionez ca ei nu au pretentia de a se trece in contract intretinere pentu ca ei sunt constienti ca vor fi ajutati daca au nevoie de ajutor ci vor o siguranta de a nu fi dati afara.Mai mentionez ca parinti mei nu locuiesc cu bunici ci eu locuiesc acolo si am renovat aproape in intregime acea casa si nu as vrea peste cativa ani sa vina cealalta fica a bunici si sa-si ceara dreptul ei atata vreme cat bunici nu au avut nici un ajutor din partea ei cand au avut nevoie si nu a cheltuit nici un ban pt renovarea casei.
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS SI SPER SA NU VA FI PLICTISIT CU POVESTEA MEA .
Cel mai recent răspuns: IONUTVLS , utilizator 21:39, 10 Aprilie 2011
Cel mai bine rezista un contract cu habitatie viagera si nu cu intretinere . Dreptul de a locui sa fie dat doar pe o portiune din imobil, altfel va poate da afara . Restul e atacabil oricand.
dvs vreti sa fiti sigur ca actul e inatacabil. orice act prezinta riscul de a fi atacat in instanta. bunica dvs sa-i faca mamei dvs un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, cu pastrarea uzufructului de catre bunica dvs pe tot parcursul vietii dansii.
Daca faceti contract de intretinere, acesta nu va putea fi atacat de nepoata respectiva.
Daca isi pastreaza doar uzufructul, atunci va putea ataca.
Deci, mai bine intretinere. Asa au si batranii o garantie ca nu ii da nimeni afara, ba mai mult, exista si obligatia asumata prin contract ca mama dvs. va avea grija de ei si toata lumea e fericita.
Succes!
Ce inseamna mai exact habitatie viagera?este aceeasi cu uz viager Mar putea da afaara sau rezilia contraactul de vanzare cumparare daca iar suci mintile cealalta fica sau daca iar suci mintile unchiului meu pntru care voi baga acea clauza.mentionez ca contractul acum este numai pe numele bunici dar vre sa bag o clauza in contractul de vanzare cumparare si pentru unchiul meu ca sa nu poata fi dat afara .ar pute unchiul meu sa rezilieze contractul de vanzare cumparare daca lar convinge cineva pt ca mentionez ca unchiul meu are probleme mentale este pensionat pe caz de boli mentale si este foarte usor de manipulat de catre cineva ma refer aici ca nu cumva cealalta fica a bunici sal manipuleze.
athe a scris:

dvs vreti sa fiti sigur ca actul e inatacabil. orice act prezinta riscul de a fi atacat in instanta. bunica dvs sa-i faca mamei dvs un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, cu pastrarea uzufructului de catre bunica dvs pe tot parcursul vietii dansii.


Dar dupa cum am spus vrea sa bag clauza si pt unciul meu care are probleme mentale si este foarte usor de manipulat de catre orice persoana si sa nu cumva sa vina cealalta fata a bunici si sai suceasca mintile dupa moartea bunici si sa mearga la notar sa zica ca nu a avut loc intretinerea corecta si sa rezilieze contractul.eu vreau ceva sigur si pentru ei dar si pentru mine.

Alte discuții în legătură

Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate imobil- ce pot face in aceasta situatie? mihaioro mihaioro Buna ziua, am cumparat acum 3 ani o casa ,de bani am facut rost prin vanzarea unui ap plus diferenta,in acest contract de vanzare pe casa eu sunt trecut ... (vezi toată discuția)