avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta relatie.mentionez ca nu a fost casatorit cu mama copilului.doresc sa stiu cine are dreptul la mostenirea lui?bunicul meu fiind in viata si unchiul meu.
1.daca bunicul meu moare eu in calitate de nepoata dupa tata(decedat)mostenesc ceva?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
mel 75, utilizator
Dumneavoastra si bunicul.
doar dumneavoastra.daca defunctul nu ar fi avut descendenti directi ar fi avut drept de mostenire colateralii si ascendentii.in cazul de fata doar d-voastra aveti drept de mostenire
cum se imparte aceasta mostenire?eu fiind unicul fiu?de ce are dreptul si bunicul adica tatal tatalui meu?
bunicul nu are nici un drept.veniti singura la mostenire in calitate de descendent direct.
bunicul meu i-a facut acte tatalui meu acum 6 ani pe un bun cu clauza de abitatie viagera peuntru bunic.cum se face mostenirea ?

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de vanzare cumparare cu cluza de intretinere? dan755 dan755 Buna ziua. In 2006 decedeaza bunicul meu dupa care se face succesiunea intre tatal meu, fratele lui si bunica mea. Tot in 2006 dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare catre descendenti cu drept de uzufruct viager madalina1980 madalina1980 Bunicii ne-au facut mie si unchiului meu (tatal meu decedand inainte) un c-v cu dept de uzufruct viager. Noi am vandut apoi dreptul de nuda proprietate unui ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)