avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate tedissprest

Activitate tedissprest

Răspuns la discuția despagubiri in baza politei RCA
Va rog, daca e posibil , sa-mi dati si articolul de lege sau norme CSA din care sa rezulte ca am aceasta posibilitate ,astfel incat sa pot merge in instanta bine documentat.
Multumesc.
Răspuns la discuția despagubiri in baza politei RCA
Societatea de asigurari , prin Agentia din orasul nostru ne-a dat- la insistentele noastre- o "Adresa de informare"cu privire la cuantumul despagubirii care a fost evaluat de dansii la valoarea de 704,52 lei.Se specifica in aceasta adresa ca pot efectua reparatiile autovehiculului avariat pana la suma stabilita
Aceasta "ADRESA" nu este inregistrata la sediul Agentiei si nici in alta parte (nu are numar de inregistrare).
Am solicitat din partea dansilor sa imi prezinte si baza de calcul a cuantumului daunei si mi-au raspuns ca asaceva nu se poate.
Inspectorul de daune ne-a comunicat verbal ca orice am incerca sa negociem, tot la dansul ajungem si ca singura solutie e sa acceptam propunerea lor.
Mentionam ca sub diverse motive refuza sa ne primeasca si sa inregistreze orice document scris din partea noastra.
Cele cateva persoane din cadrul agentiei nu primesc niciun document scris decat in prezeta inspectorului de daune iar inspectorul respectiv spun dansele ca e"ocupat" sau e "liber" samd.
Răspuns la discuția despagubiri in baza politei RCA
Service-ul agreat de asigurator sustine ca reparatiile vor fi efectuate de asa maniera incat sa nu depaseasca suma pe care a inaintat-o asiguratorul,dat fiind ca asa sunt stabilite clauzele contractuale intre cele doua societati (service-asigurator).Au norme de calcul al valorii reparatiilor impuse de catre asigurator.Prin urmare, se va recurge la piese second hand sau after-market, inclusiv la o cantitate mai mica de vopsea, fiind excluse piesele noi,originale.Mi s-a mentionat ca daca doresc o reparatie conform cerintelor mele, va trebui sa suport diferenta.
Un autoturism al firmei a fost implicat intr-un accident din vina celuilalt participant la trafic care avea RCA valabil.
S-a completat formularul amiabil si am mers la inspectorul de daune al asiguratorului.
S-a intocmit un dosar de daune.
Valoarea estimata a pagubelor este de cca 3500 lei. Inspectorul de la daune sustine ca nu poate plati decat 700,00 lei numerar,sau sa ni se repare masina intr-un service agreat de dansii in limita sumei de 700 lei. "Reparatiile" ar costa in inlocuirea elemantelor deteriorate cu piese second -hand obtinute din auto accidentate sau scoase din uz sau sa inlocuiasca elemantele deteriorate cu piese de origine necunoscuta, excluzand piesele originale ,din motiv ca autoturismul are mai mult de 8 (opt) ani..
Acest lucru mi se pare nefiresc
Autoturismul este marca SKODA, fabricat in 2003 si inmatriculat de nou in 2005.
Cuantumul de cca 3500 lei a fost avansat de reprezentanta SKODA.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face asa incat sa obtin o despagubire corecta.
Multumesc.

Interventie moderator: Numele proprii nu au relevanta, si nu se folosesc in mesaje.



Răspuns la discuția pensie alimentara
Problema nu este de o anume teama pentru mine personal .E vorba doar de faptul ca devenind major in timpul solutionarii cauzei, va trebui sau nu sa se prezinte personal la judecatorie? Daca da, atunci cauza e pierduta ptr ca nu va suporta sa mearga in sala de judecata impotriva mamei sale.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Copilul este la liceu si isi va continua studiile dupa terminarea acestuia.
Problema e daca va fi implicat si el in proces, dat fiind ca devine major. Va implini 18 ani inainte de solutionarea cazului initiat inainte sa fi implinit aceasta varsta. Lucru care nu este de dorit.
Iar daca va fi implicat, sub ce forma? Va fi nevoit sa ajunga in instanta la Interogatoriu?.Sau cazul se judeca mai departe fara alte implicatii dat fiind ca procesul a fost initiat inainte ca el sa fi implinit 18 ani?
Am introdus actiune judecatoreasca ptr pensie alimentara in luna ian 2013.
Primul termen a fost astazi, 08.02.2013.
Pe motiv ca parintele implicat (respectiv mama copilului care a fost data in judecata) nu are aparator, cauza a fost amanata pentru data de 15 .03. 2013.
Problema e ca beneficiarul acestei pensii implineste varsta de 18 ani la 01 .03.2013.
In aceasta situatie, actiunea inceputa de mine ca parinte, cand copilul nu implinise 18 ani, mai este valabila? Ce trebuie facut sa pot continua in vederea obtinerii acestei pensii?
Societatea noastra( -SRL- Microintreprindere) a fost infiintata anterior anului 2012.Cifra de afaceri in 2011 (01 ian-31 dec) a fost de 135.000 lei iar in perioada 01 ian-30 iunie 2012 va fi de cca 70.000 lei. Conform noilor reglementari cu privire la TVA, putem solicita scutirea de TVA?
conform legii, care este minimum zilelor de concediu pentru odihna acordat unui angajat care lucreaza 8 ore/zi? Se poate negocia cu angajatul acest minim ?
o persoana fizica ce are Contract de Asigurari Sociale (ptr pensie si sanatate), unde tine cartea de munca?