avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate MuresanD

Activitate MuresanD

Multumesc ptr raspuns, dar rog o lamurire suplimentara. Daca din 8 h lucrate efectiv, pontate sunt doar 7h si 30 min, restul reprezentant asa zisa pauza de masa, si daca aceasta regula este trecuta in regulamentul intern al firmei (care nu ne-a fost adus la cunostinta), eu ca angajat pot sa renunt la pauza de masa (care, repet, e un drept nu o obligatie) si astfel sa-mi oblig angajatorul sa ma ponteze 8 h pe care de fapt le si lucrez? Varianta cu sesizarea ITM e doar teorie, stiti ca in realitate te lovesti de tot felul de prevederi ale CM sau RI#-o sau de angajatori
,, intangibili,,!
Codul muncii(art 130) imi da dreptul, ca angajat, la pauza de masa dar nu ma obliga s-o iau! Intrebarea mea este daca pot renunta, unilateral, la acest drept sau daca pot sa-mi oblig angajatorul sa-mi reduca pauza de masa de la 30 min la 15 min? Precizez, ca sa nu risc astfel de reactii:stunned:, ca pauza imi este acordata doar pe foaia de pontaj, practic, din cauza conditiilor speciale de lucru, ea neputand fi efectuata.
Lucrez in cadrul unei firme de paza si protectie, in departamentul de transport valori.
In cazul nostru pauza de masa ,practic, nu poate fi efectuata, intrebarea mea este daca e corect sa-mi fie normate 7 h si 30 min , in conditiile in care noi lucram 8 ore efectiv (si chiar mai mult).Raspunsul care l-am primit de la conducere a fost acela ca noi putem manca in masina in timpul transportului#-o. E legala o astfel de prevedere in regulamentul intern?:stunned: