avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate elena_05

Activitate elena_05

Discuție Insolventa
Se mai poate schimba administratorul unei firme aflata in insolventa? Mentionez ca firma se afla in faza de reorganizare.
Răspuns la discuția Sfat
Ma refer la faptul ca masinile sunt cu numere de Ungaria, iar eu vreau sa le folosesc in Romania fara sa le mai inmatriculez aici. Activitatea firmei ungare se va desfasura in Romania prin deschiderea unui punct de lucru.
catalin ciobanu a scris:

1. existenta unei hotariri a adunarii generale a asociatilor in care sa se specifice dorinta de cesiune si modul in care se face aceasta.
2. cesiunea se inregistreaza la Oficiul Registrului Comertului unde isi are sediul societatea.
3. cesionarii trebuie sa indeplineasca conditiile impuse de legea romana pentru a putea efectua acte de comert.
4. proprietarii curenti ar trebui sa cesioneze societatea cu datorii "zero" daca nu s-au inteles cu cesionarii sa le plateasca ulterior.

Conform OUG 54/2010, nu se mai pot cesiona firmele cu datorii. Daca firma are datorii, ANAF se va opune in termenul de opozitie.
Discuție Sfat
Sunt administratorul unei firme cu sediul in Ungaria. Doresc sa stiu daca-mi deschid punct de lucru in Romania, masinile firmei pot circula in Romania fara restrictie?
Multumesc anticipat.