avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate Bosee

Activitate Bosee

Răspuns la discuția legea 118 nelamurire
Va mutumesc mult pentru raspuns.

Inainte de a posta "subiectul" la o cautare pe google am dat tot pe acest seit de un thread din 2008 citez:
[ Potrivit politicii penale a statului instaurat după 6 martie 1945 şi corespunzător modificării conţinutului valorilor ocrotite, coroborat cu îngrădirile aduse drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi sub aspectul libertăţii de circulaţie, fapta de trecere frauduloasă a frontierei a fost apreciată ca infracţiune având caracter politic, aşa încât instrumentarea acesteia se efectua de către organele securităţii statului, iar competenţa de judecată a fost atribuită instanţelor militare.
Pe de altă parte, potrivit art.1 alin.1 lit.a din Decretul-lege nr.118/1990, timpul cât o persoană, ulterior datei de 6 martie 1945, a executat o pedeapsă privativă de libertate, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni politice, constituie vechime în muncă şi se ia în considerare la stabilirea pensiei şi celorlalte drepturi. ]

www.avocatnet.ro/content/for...

cu stima
Daniel
Buna seara
Din intimplare am dat de acest forum, unde sper ca voi fi si ajutat!

Inainte de 89 am suferit 2 condamnari
1 (in 1984 tentativa trecere frontiera art 245 al2)
2 ( in1985 asociere in vederea savirsirii de infractiune ttf prev. art.323 al1 )

In vara anului 2010 m-am consultat cu un avocat,care m-a reprezentat ulterior in proces . Am deschis proces in baza legii 221, la care am primit primul termen luna trecuta . Am fost respins prin motiv "decizia nr 1358 din 21.10.2010 Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitatea prev art 5 al1 teza a"

In motivare am fost indrumat spre legea 118 /1990.
Azi am sunat la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie , unde mi s-a precizat ; cu aceste condamnari nu am nici o sansa.

Intrebarea este urmatoare: beneficiez de legea 118 sau nu?
Ce as mai putea face in continuare?

Va multumesc,
Cu stima
Daniel