A gasit mami ceva bilete de internare din 2009 si 2010 in care scria tulburari psihice grave, acum nu stiu daca acestea sunt suficiente.
Un lucru e sigur ca luni el vrea sa mearga la azil si sa dea casa, acum speram ca exista anumite conditii de indeplinit pentru a face aceste acte, o sa incercam sa cautam si noi luni un notar care sa ne sfatuiasca cum sa rezolvam problema aceata.
la fel e si la noi e pensionat de la 40 si ceva de ani pe baza internarii respective, inca actul nu l-a facut aseara doar i-a amenintat acum nu stim ce urmeaza fiindca nu poti sa te intelegi cu el. Nici pe noi nepoti nu ne mai asculta, in noi vede ceva rau in in acele persoane care il "sfatuiesc" vade perfectiunea.
Actele inca nu le avem(dar se pot scoate de la spital), sau avea mami ceva trebuie sa le caute ca ei au incercat sa ascunda toata situatia lui, pana acum nici nu s-a pus problema asa totul era ok, era calm, el are mai multe boli si parinti s-au mutat cu el ca sa il ingrijiasca fiindca tot il gasea in stari critice(come diabetice) si acum ceea ce se intampla e socant cum poate fi un om asa influientabil si ce scemarii isi poate face.
problema e mult mai grava decat v-o inchipuiti dv doamna Gabrielle Monique, el a fost in ultimii ani internat tot la 2-3 luni in diferite spitale, inclusiv a plecat la azil s-a certat pe acolo cu dl care conduce azilul(din propria dorinta moment in care i-a facut pe ai mei de rusine in toata zona, pt ca el era servit la tava de ai mei, 3 mese pe zi duse pe tava si alte chestii), a revenit acasa si de 2-3 luni le face viata un calvar parintilor mei. Sunt niste vecini care au niste interese care il "invata" ce sa faca, ii spun tot felu de neadevaruri, in fine e greu de explicat, tot ceea ce pot sa va spun ca nici acum nu e in deplin discernamant mintal, dar parinti mei l-au tot ascuns.
Iar in ceea ce priveste acea internare eu stiu ca a fost grav. Greseala parintilor mei a fost ca s-au apucat si a refacut casa in care locuiesc impreuna, iar acum cateva persoane interesate vor sa puna mana pe ea.
Iar ai mei nicioadata nu s-au gandit sa treaca pe ei nimik, pt ca era parintele lor, au mers pe incredere, iar ieri i-a anuntat ca el da totul la alcineva, iar momentan acea persoana tot vine la el, ii duce diferite chestii care i le vinde la super pret , ii frajereste de bani, pt ca ai mei niciodata nu l-a intrebat ce face cu bani, sau nu i-a luat banii nicioadata.
Avem si noi o situatie de genu in care bunicul vrea sa faca testament sa isi lase totul unei persoane inclusiv casa, si momentan nu stim cum sa procedam.........totul e trecut pe el, si ar mai fi de spus ca acum vreo 30 de ani el a fost internat intr-o clinica de boli mintale.....nu stim ce sa facem.....va rog un sfat
Intrebarea ar fi : daca facem rost de actele de acum 30 ani( acea internare) am putea trece bunurile pe tatal meu care este singurul lui copil, sau ar mai fi nevoie si de alte acte. Bunicul are 80 ani momentan.