daca unul din mostenitori cel care i-a ingrijit si administreaza si bunurile in continuare ,a facut si declaratie de acceptarea succesiunii si celalat nu a facut ,dupa 6 luni ,celalat isi poate pierde dreptul de mostenitor?
reformulez intrebarea....in urma decesului parintilor exista o casa si-un teren extravilan pe care noi dorim sa-l impartim in mod egal.Suntem doi mostenitori.Unul din mostenitori sustine ca are mai multe drepturi deoarece acum 15 ani ar fii contruit in casa parinteasca o camera pentru care nu exista autorizatie de constructie.Actele sunt pe numele parintilor inclusiv cadastrul in care este prinsa si acea camera.La momentul respectiv el(mostenitorul) locuia impreuna cu famila cu parintii.De 6 ani ei s-au mutat si parintii au ramas in ingrijirea mea.Eu m-am ocupat atat de ingrijirea lor cat si de inmormantarile ambilor,de plata facturilor (utilitati)dupa deces.Daca deschid dezbaterea mostenirii in instanta eu sunt cel care platesc toate cheltuielile de judecata? cam ce presupune asta?Si daca deschid dezbaterea dupa 6 luni de la data decesului si el nu a facut declaratie de acceptare a succesiunii asta ce presupune?
neprezentarea la notar dupa ce esti citat in cazul in care nu ai facut declararie speciala de acceptarea a succesiunii in termen de 6 luni poate duce la pierderea dreptului de mostenitor sau trebuie redeschisa dezbaterea in instanta?