avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

neprezentarea la notar dupa ce esti citat in cazul in care nu ai facut declararie speciala de acceptarea a succesiunii in termen de 6 luni poate duce la pierderea dreptului de mostenitor sau trebuie redeschisa dezbaterea in instanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 23:36, 5 Iunie 2011
Neprezentarea la BNP pentru declaratie speciala nu se poate pierde dreptul de mostenitor. Dupa trecerea a 6 luni, se poate introduce o actiune cu obiect de judecata "partaj succesoral"...:(
Nu va pierdeti dreptul prin neprezentare, doar ca trebuie sa fie prezenti toti succesibilii la dezbatere.Daca in termenul de optiune sucesorala ati facut si acte de acceptare tacita, nu v-ati pierdut dreptul.
reformulez intrebarea....in urma decesului parintilor exista o casa si-un teren extravilan pe care noi dorim sa-l impartim in mod egal.Suntem doi mostenitori.Unul din mostenitori sustine ca are mai multe drepturi deoarece acum 15 ani ar fii contruit in casa parinteasca o camera pentru care nu exista autorizatie de constructie.Actele sunt pe numele parintilor inclusiv cadastrul in care este prinsa si acea camera.La momentul respectiv el(mostenitorul) locuia impreuna cu famila cu parintii.De 6 ani ei s-au mutat si parintii au ramas in ingrijirea mea.Eu m-am ocupat atat de ingrijirea lor cat si de inmormantarile ambilor,de plata facturilor (utilitati)dupa deces.Daca deschid dezbaterea mostenirii in instanta eu sunt cel care platesc toate cheltuielile de judecata? cam ce presupune asta?Si daca deschid dezbaterea dupa 6 luni de la data decesului si el nu a facut declaratie de acceptare a succesiunii asta ce presupune?
daca unul din mostenitori cel care i-a ingrijit si administreaza si bunurile in continuare ,a facut si declaratie de acceptarea succesiunii si celalat nu a facut ,dupa 6 luni ,celalat isi poate pierde dreptul de mostenitor?
Cel care nu a acceptat mostenirea in termen de 6 luni devine străin de succesiune. Pierde dreptul la succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere ContSters134265 ContSters134265 Daca mostenitorii nu deschide succesiunea in termen de 6 luni de la decesul unui parinte, beneficiarii intra in decadere. Ce presupune aceasta? Pierd dreptul ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune alexandra_moise alexandra_moise doresc sa plec sa lucrez pentru doi ani in afara tarii. parintii mei sunt foarte in varsta, tata 72 cu dificultati de exprimare in urma unui accident cerebral, ... (vezi toată discuția)
Termen de succesiune ContSters61389 ContSters61389 Mama a decedat la 30.12.2009 iar tata la 9.03.2012. Intentia mea a fost sa deschid succesiunea numai dupa decesul tatei. Mi s-ar fi parut firesc sa-l lasm ... (vezi toată discuția)