avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate tano123

Activitate tano123

Răspuns la discuția Revendicare imobiliara nefondata
#-o
Răspuns la discuția Revendicare imobiliara nefondata
Multumesc pentru raspuns! Aveam doua variante cand s-a facut chemarea in judecata 1-Intampinarea , 2-Cerere reconventionala - pentru uzucapiune. Eu am ales varianta cea mai simpla gandindu-ma ca problema se va rezolva (partial ce-i drept) mult mai repede. Se pare ca m-am inselat. Totusi am vazut pe la alte instante ca probleme asemanatoare s-au dezbatut la 2-3 termene.
Totusi daca binevoieste cineva sa-mi raspunda as mai avea o intrbare: Daca in actiunea initiala s-a solicitat un teren "inscris in CF100, nr top 200" teren asa cum am mai zis nu se identifica , atunci reclamantul mai poate dupa 3 ani sa introduca un alt imobil "inscris in CF200 nr top 300" sau acesta trbuie sa faca obiectul unei noi actiuni.
Se apropie termenul si v-as fi recunoscator pentru un raspuns
Ma aflu in proces de revendicare imobiliara cu un vecin eu avand calitatea de parat . In urma expertizei efectuate la fata locului s-a aratat ca persoana care m-a reclamat nu are calitate procesula activa ( nu ea este proprietar tabular ci o asociatie care nu s-a mai interesat de imobilul respectiv - teren- de aproximativ 50 ani. Din respectivul teren eu folosesc aproximatin 950 mp. pe care i-am cumparat de la tatal vecinului in urma cu 40 ani, acesta fiind trecut la data respectiva in registrul agricol la mine si in tot acest timp l-am folosit si am platit impozit pe el. Tot in urma expertizei s-a aratat ca imobilul NU se identifica cu cel solicitat de reclamant . Acum as avea urmatoarele intrbari;
1, Daca vecinul nu e proprietar tabular in ce calitate poate participa la proces; Dar eu?
2, Nu ar trebui citat in proces si proprietarul tabular, sau urmasii acestuia?
3, Din moment ce in inmapinarea ce am depus-o am invocat ca exceptie lipsa calitatii procesuale totusi d-l presedinte a unit exceptile cu fondul si dupa 3 ani de dezbateri nu s-a pronuntat pe exceptiile ridicate si a trecut la dezbaterea de fond.
4, cum as putea grabii acest proces care dureaza de foarte mult timp si ma incurca foarte tare?

Va multumesc anticipat