Ma aflu in proces de revendicare imobiliara cu un vecin eu avand calitatea de parat . In urma expertizei efectuate la fata locului s-a aratat ca persoana care m-a reclamat nu are calitate procesula activa ( nu ea este proprietar tabular ci o asociatie care nu s-a mai interesat de imobilul respectiv - teren- de aproximativ 50 ani. Din respectivul teren eu folosesc aproximatin 950 mp. pe care i-am cumparat de la tatal vecinului in urma cu 40 ani, acesta fiind trecut la data respectiva in registrul agricol la mine si in tot acest timp l-am folosit si am platit impozit pe el. Tot in urma expertizei s-a aratat ca imobilul NU se identifica cu cel solicitat de reclamant . Acum as avea urmatoarele intrbari;
1, Daca vecinul nu e proprietar tabular in ce calitate poate participa la proces; Dar eu?
2, Nu ar trebui citat in proces si proprietarul tabular, sau urmasii acestuia?
3, Din moment ce in inmapinarea ce am depus-o am invocat ca exceptie lipsa calitatii procesuale totusi d-l presedinte a unit exceptile cu fondul si dupa 3 ani de dezbateri nu s-a pronuntat pe exceptiile ridicate si a trecut la dezbaterea de fond.
4, cum as putea grabii acest proces care dureaza de foarte mult timp si ma incurca foarte tare?
D'le, daca ati detinut o "posesie neintrerupta mai mutt de 30 de ani ca detinator precar", cereti un drept "uzucapiune", si recunoasterea dreptului de propietate asupra terenului respectiv. Vecinul nu poate avea "calitate procesuala activa', deasemeni nici dumneavoastra nu aveti "calitate procesuala pasiva". Oricum instanta a unit exceptia cu fondul pentru ca au fost necesare verificari. La pronuntare va tine cont de exceptia ridicata,,,:(
Multumesc pentru raspuns! Aveam doua variante cand s-a facut chemarea in judecata 1-Intampinarea , 2-Cerere reconventionala - pentru uzucapiune. Eu am ales varianta cea mai simpla gandindu-ma ca problema se va rezolva (partial ce-i drept) mult mai repede. Se pare ca m-am inselat. Totusi am vazut pe la alte instante ca probleme asemanatoare s-au dezbatut la 2-3 termene.
Totusi daca binevoieste cineva sa-mi raspunda as mai avea o intrbare: Daca in actiunea initiala s-a solicitat un teren "inscris in CF100, nr top 200" teren asa cum am mai zis nu se identifica , atunci reclamantul mai poate dupa 3 ani sa introduca un alt imobil "inscris in CF200 nr top 300" sau acesta trbuie sa faca obiectul unei noi actiuni.
Se apropie termenul si v-as fi recunoscator pentru un raspuns