Va rog frumos sa imi explicati
ce inseamna ca:
- judecatorul nu s-a pronuntat pe fond ?
Situatia este urmatoarea:
- proces solutionat de Judecatorie, sectia civila:
Tatal meu a fost intervenient intr-un proces
in care se judeca vecinul sau cu municiliul /Primaria,
vecinul era reclamant, iar obiectul actiunii a fost uzucapiunea.
Terenul a fost al parintilor tatalui meu,
apoi dupa anii 1960 a devenit in mod abuziv teren CAP.
Parintii tatalui meu si casa lor au ars intr-un incendiu.
Dupa ani si ani de cautari ale actelor,
abia in anul 2007 i s-a reconstituit dreptul de proprietate
tatalui meu.
Unu. Inseamna ca s-a pus in discutie si a fost admisa o exceptie (adica o problema de drept care trebuie solutionata inainte de a discuta posesia si uzucapiunea, de ex. daca Primaria are calitate procesuala) iar exceptia a fost solutionata fara ca judecatorul sa mai puna indiscutie fondul. Doi. Cu alte cuvinte si mai simplu de inteles ar fi urmatorul exemplu: daca pe Xulescu il musca un caine despre care Xulescu crede ca este a lui Ygreculescu, inainte de a discuta problema muscaturii, a ranii, a prejudiciului cauzat Ygreculescu se poate apara aratand ca nu are caine. Aceasta exceptie sa-i ziceam aici "exceptia lipsei de caine" adica pe limbaj avocatesc "lipsa calitatii procesual pasive" se va discuta si solutiona inainte de orice alta problema pentru ca face inutila discutarea prejudiciului daca oricum cainele nu-i a lui Ygreculescu, Doar daca judecatorul o respinge sau uneste exceptia cu fondul judecata continua, altfel procesul va fi solutionat fara a intra pe fond.
- daca tatal meu va gasi un act care va dovedi ca
este adevaratul proprietar al terenului in litigiu,
va putea sa il dea in judecata pe vecin
si sa nu i se respinga actiunea de revendicare teren,
daca in cazul aratat mai sus
instanta s-a pronuntat doar pe exceptie,
considerand ca Municipiul/Primaria are
calitate procesuala, iar tatal meu nu ?
Suspendare pricina
leusan
Va rog o parere
Popesc T, chema in judecat pprimaria orasului Moreni pentru ,uzucapiune teren.Primaria Moreni depune inscrisuri din care reiese faptul ca ... (vezi toată discuția)