avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate ivdanyel

Activitate ivdanyel

Răspuns la discuția Restituire garantie
@freeelis

Salut,
La inceputul lunii Ianuarie am avut inventar in cadrul firmei si nu au existat probleme. Ce a fost fizic era si scriptic. De asemenea de acest proiect sau mai ocupat si alte 3 persoane (care erau pusi de conducere sa predea/primeasca marfa in lipsa mea).
In ce baza legala imi pot opri garantia din moment ce nu eram singur pe gestiune si de ce s-a efectuat un inventar in lipsa mea, la 2 saptamani dupa plecarea mea, timp in care marfa de pe proiect a rulat si sa fiu tras la raspundere pentru eventualele lipsuri?
Dupa ce am anuntat intentia de incetare a c.i.m. am lucrat inca 1 saptamana, iar conducerea nu s-a sesizat pentru efectuarea unui inventar,
Mentionez ca in momentul in care am inceput a ma ocupa de proiect nu am semnat nici un proces verbal de predare-primire a marfii existente in acel moment,

Multumesc,

Buna ziua,
La sfarsitul lunii Aprilie am demisionat prin acordul partilor de la societatea la care lucram. In perioada in care am lucrat se oprea lunar o suma de bani care reprezenta garantia.
La 2 saptamani de la demisie am intrebat cand voi intra in posesia banilor respectivi, iar raspunsul lor a fost ca au inceput un inventar (la 2 saptamani dupa plecarea mea) si ca pana la finalizarea inventarului nu imi vor restituii banii.
Este legal ca acesta sa se efectueze la o perioada atat de mare dupa plecarea mea iar eu sa nu fiu prezent?
De asemenea este legal ca societatea sa foloseasca mailul si semnatura mea in continuare in relatia pe care o au cu clientii?

Multumesc.
Discuție Concediere
Buna seara ,

Sunt angajat la o firma de logistica pe functia de gestionar.
Angajatorul a reactionat negativ la aflarea vestii ca-mi caut un nou loc de munca , deja au aparut presiuni legate de concedierea mea.
As dorii sa stiu daca angajatorul are dreptul de a ma concedia , de a-mi scadea functia pe acest motiv.

Multumesc anticipat