avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara ,

Sunt angajat la o firma de logistica pe functia de gestionar.
Angajatorul a reactionat negativ la aflarea vestii ca-mi caut un nou loc de munca , deja au aparut presiuni legate de concedierea mea.
As dorii sa stiu daca angajatorul are dreptul de a ma concedia , de a-mi scadea functia pe acest motiv.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 8 Iunie 2011
nu neaparat pe acest motiv, dar daca vrea sa va concedieze tot va gasi un motiv s-o faca...:rolleyes:
1. Modificarea c.i.m. nu se poate face decat cu acordul dvs , insa exista situatii in care modificarea c.i.m. se poate face prin decizie unilaterala a angajatorului, si anume : Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii (art.48).

2. Se poate decide concedierea dvs, insa angajatorul va trebuie sa respecte procedurile prevazute de lege. Altfel, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! poate un director de societate,printr-o cerere (adresata lui) si printr-un raport,fara cercetare prealabila,sa modifice unilateral funcia si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma lamuriti daca risc sa fiu concediata. ... laviniablaga1987 laviniablaga1987 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca risc sa fii concediata. Din octombrie am fost in concediu de supraveghere a copilului pe perioada desfasurarii cursurilor ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca costel58 costel58 Este legala modificarea unilaterala (prin dispozitie) a locului de munca din contractul individual de munca in conditiile in care ulterior salariatul refuza ... (vezi toată discuția)