avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare functie

buna ziua!
poate un director de societate,printr-o cerere (adresata lui) si printr-un raport,fara cercetare prealabila,sa modifice unilateral funcia si salariul unui angajat?
precizez ca angajatul se afla in concediu medical.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters74221 , utilizator 08:48, 18 Februarie 2009
costi_smkr a scris:

buna ziua!
poate un director de societate,printr-o cerere (adresata lui) si printr-un raport,fara cercetare prealabila,sa modifice unilateral funcia si salariul unui angajat?
precizez ca angajatul se afla in concediu medical.
va multumesc!

În conformitate cu dispoziţiile art. 969 din Codul civil, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală a c.i.m. in conditiile prevazute de Codul Muncii
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
buna ziua domnule Vasile!

va rog,daca puteti sa-mi spuneti exact cum poate proceda un director sa modifice functia,pentru motive disciplinare,unilateral?
va multumesc!
In conformitate cu art.48 C.mun., angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului si cu titlu de sanctiune disciplinara.
Modificarea temporară a felului şi a locului muncii ca sancţiune disciplinară pare a avea în vedere sancţiunea disciplinară generală a retrogradării din funcţie reglementată de art. 264 lit. c C.mun.. Pe perioada respectiva, salariatul sanctionat va fi trecut intr-o alta functie.
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile. Asadar, aangajtorul trebuie sa efectueze cercetarea disciplinara prealabila pentru a putea aplica aceasta sanctiune.

va multumesc domnule Vasile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 48 codul muncii Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, este posibila schimbarea locului de munca, unilateral, din vointa angajatorului, cu titlu de sanctiune disciplinara, pe o perioada mai mare de 60 ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie prin testare dimydi dimydi Este posibila retrogradarea din functie printr-o 'testare' fara a implica desfiintarea postului? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contract induvidual de munca adiadi28 adiadi28 Mi sa prelungit contractul de munca fara a se modifica functia si fisa postului. Ulterior am fost anuntat ca am fost retrogradat din functie si am alte ... (vezi toată discuția)