avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca

Este legala modificarea unilaterala (prin dispozitie) a locului de munca din contractul individual de munca in conditiile in care ulterior salariatul refuza semnarea actului aditional corespunzator?Poate fi concediat salariatul ulterior de la locul de munca unde a fost mutat unilateral, doar in baza faptului ca a contestat doar intern, nu si in justitie aceasta modificare?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 19 Decembrie 2013
Buna Ziua,


Conform Codului Muncii, art.42 alin.1: Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre abgajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
alin.2: pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.
Modiificarea unilaterala a c.i.m. se poate face prin:
- detasare
- delegare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

In speta, se poate emite o decizie de delegare de competenta.
Multumesc.As dori un raspuns in raport cu posibilitatea concedierii asa cum am intrebat.
1. Faptul ca nu sunteti de acord cu modificarea clauzelor din contractul individual de munca (CIM) nu este un motiv legal de concediere.

2. Angajatorul ar putea sa gaseasca o alta modalitate legala ca sa va concedieze.
costel58 a scris:

....Poate fi concediat salariatul ulterior de la locul de munca unde a fost mutat unilateral, doar in baza faptului ca a contestat doar intern, nu si in justitie aceasta modificare?

Multumesc.




Daca nu ati contestat-o in instanta, atunci posibilitatea concedierii dvs creste, intrucat neindeplinirea atributiilor la noul loc de munca poate constitui abatere disciplinara si sanctionata ca atare.

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de munca fara acordul angajatului opreas opreas Cum trebuie sa procedez daca societatea la care sunt angajat imi schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Un angajator emite urmatoarea adresa: Incepand cu data de ..(data)...urmeaza sa va aduceti la ... (vezi toată discuția)
Modificarea unilaterala a contractului individual de munca Oanastefania Oanastefania Este legală modificarea unilaterală a contractului individual de muncă în sensul trecerii salariatului de la un loc de muncă la altul determinată de ... (vezi toată discuția)