Dle Alexandru,
nu am dorit si nici nu doresc momentan sa parasesc firma la care sunt angajat.
Iar daca este vorba de stres, atunci pentru mine este mult mai stresant sa mi se incalce drepturile pe care le am in urma semnarii contractului de munca si eu sa nu fac absolut nimic. Voi merge pana in panzele albe pentru a-mi face singur dreptate. Sistemul este corupt si ma voi lupta pana democratia se va aplica macar asupra mea. Fiecare cetatean sau angajat ar trebui sa isi cunoasca foarte bine drepturile si sa lupte pentru respectarea lor. Oricine pleaca capul pentru a fi taiat este demn de situatia in care a ajuns. Nu suntem sclavi si nici masinarii, suntem fiinte umane. Asa ca daca voi folosi resurse financiare pentru a-mi face dreptate, macar stiu ca acele resurse sunt foarte bine folosite. Restul nu are importanta.
Nu am incalcat nicicum prevederile contractului de munca cu atat mai putin articolele legate de loialitatea fata de firma la care inca sunt angajat in acest moment. Ca dovada, este faptul ca sub conducerea mea, punctele de lucru de care raspund au avut o productivitate ridicata si nu mi s-a intocmit niciodata vreun referat de cercetare disciplinara.
Exact acum 2 minute m-a sunat Directorul Executiv anuntandu-ma de faptul ca voi fi trimis in deplasare la Onesti. Ceea ce nu stie dl. Director este ca nu ma deranjeaza acest lucru :)
Buna ziua,
Numele meu este S.I.. Sunt angajat in prezent la firma SC NM SRL avand functia de manager de zona. De curand am contactat o firma concurenta, comunicand prin posta electronica o intentie de angajare in cadrul firmei respective. Am efectuat acest lucru prin intermediul site-ului firmei respective, e-mailul continand date despre mine si intentia de a-mi oferi serviciile si experienta in domeniu firmei respective, in cazul in care aceasta ar dori o colaborare.
Directorul executiv al firmei SC NM SRL, dl D. I., a intrat in posesia unei copii a e-mail-ului meu, fiind prieten cu directorul firmei concurente. Am fost contactat de catre acesta si chemat la sediul social al firmei noastre din B., . Am fost instiintat ca membri conducerii nu mai au incredere in mine, datorita e-mail-ului sus amintit, asa ca va trebui sa inchei contractul de munca cu SC NM SRL. Am replicat prin faptul ca nu am dorit sa inchei contractul de munca, ci ca, dimpotriva, vreau sa continui munca mea in cadrul acestei companii. Mi s-a inmanat o cerere de demisie, pe care am refuzat sa o semnez. Ca urmare a acestui fapt, am fost anuntat ca "nu e nici o problema, postul meu va fi desfiintat", astfel ca oricum refuzul meu de a semna demisia nu va avea nici un rezultat benefic mie.
Ulterior am fost fortat sa predau laptop-ul de servici, cartela de telefon cu numarul de servici si modemul de internet de servici prin intermediul unui Proces Verbal. Ieri, 7.06.2011, mi s-a cerut sa predau cheia de la sediul local unde imi desfasuram activitatea si stampila societatii. Ma aflu astfel pus in situatia de a imi fi imposibil sa imi desfasor in continuare sarcinile de servici, pana la incheierea contractului de munca, fara a fi instiintat in mod oficial asupra incetarii contractului meu de munca.
De asemenea, angajatii din subordinea mea, din cele 8 puncte de lucru de care raspund, au fost anuntati ca eu nu mai lucrez la societatea N M SRL si ca nu mai am dreptul sa efectuez nici o actiune in cadrul firmei.
Pentru ca eu cred ca aceste fapte constituie o incalcare grava a drepturilor salariatilor si chiar a drepturilor cetatenesti, conform legilor in vigoare din Romania, solicit a fi ghidat in continuare pentru a putea sa imi fac dreptate.
Va multumesc pentru rabdarea acordata,
Iulian Stere