Buna ziua,
Detin o Intreprindere Individuala si doresc sa angajez un tanar absolvent de studii superioare(facultate). M-am prezentat la AJOFM in vederea intocmirii dosaurului necesar si am fost anuntat de aceasta facilitate prin care timp de 1 an de zile voi primi o "subventie" in valoare de 500 lei lunar, dar cu conditia sa tin aceasta persoana angajata timp de 3 ani de zile cu un program de 8h/zi, in caz contrar ar trebui sa returnez intreaga suma + dobanzi. Disponibilitatea din partea mea este, dar ce se intampla daca:1) ma trezesc ca angajatul vrea sa plece, demisioneaza? sau 2.)situatia financiara in aceste vremuri instabile nu imi vor mai permite la un momentdat sa platesc un angajat? 3) angajatul devine iresponsabil sau un angajat "problema"?
Devin intru totul legat din cauza acestei "facilitati" de angajat timp de 3 ani de zile? Singura modalitate de inchidere a contractului fiind urmata de returnarea acestei sume catre stat?
Va multumesc anticipat,
Va rog daca imi puteti oferi un raspuns pana maine, 07.03. cand urmeaza sa finalizez toate actele in privinta angajarii.
Sotia mea a terminat in cursul anului 2013 o Scoala postliceala pentru asistent medical generalist, in urma unor cursuri ce au durat 3 ani, obtinand astfel si diploma. S-a inscris la O.A.M.G.M.M.A.R Dupa terminarea scolii nu a profesat.
A gasit un post pentru angajare ca si asistenta medicala in cadrul unui cabinet a unui medic de familie in mediul rural, a trecut de interviu urmand sa stabileasca salariul si sa intocmeasca dosarul de angajare.
Am tot citit pe internet in cautarea unui raspuns privind salarul minim net sau brut pe care l-ar putea primi. Am gasit diverse articole prin care era mentionat faptul ca salariul ar trebui sa fie > 35% din bugetul de libera practica, apoi niste coeficienti de salarizare in functie de vechime, in cazul debutantilor fiind 1,75 (nu stiu la ce se refera). Cum de altfel nu stiu statul real al unui Cabinet al unui medic de familie, inteleg ca s-au transformat in s.r.l-uri sau micro intreprinderi. Mai au acestia aceleai obligatii de calcul al salariului, sau singura obligatie este venitul minim lunar (850lei brut actual) ? (in sensul ca, legal, datorita studiilor si/ sau a acelui coeficint are dreptul la un salar mai mare?) .
Intreb, pentru ca mi se pare "irealist" ca la acest loc de munca sa obtii 636lei net lunar...(in prima faza a fost mentionat ca se face un contract de munca la termen si salariul minim pe economie).
Fiind vorba de naveta facuta zilnic, are dreptul sa i se deconteze transportul (autobuz ) fiind vorba de alti 225lei/lunar din buzunar propriu?