avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Activitate AntoniuA

Activitate AntoniuA

Răspuns la discuția Am condus fara permis
Varianta 1 :
OUG 195 din 2002 ( actualizata) : Art.116-(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art.114 alin(1) si art.115.(1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz,daca a intervenit una din situatiile urmatoare:

a)au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca.

b)a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

c)a intervenit amnistia

d)interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule prevazuta la art.64.c) din codul penal ,a expirat sau a fost revocata.

Varianta 2 :
Art .24. (6) Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva ,pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau pentru o infractiune de omor ,lovire sau vatamare cauzatoare de moarte , vatamare corporala grava, produsa ca urmare a incalcarii unei reguli de circulatie , cu exceptia cazurilor cand a intervenit una dintre situatiile prevazute la art.116 alin(1).

Acestea mi-au fost date de catre un avocat, in urma achitarii consultatiei de 130 RON.
Parerea acestei doamne avocate , este ca eu NU pot sa dau examen pentru obtinerea permisului de conducere , conform Art 24 .(6)

Argumente si opinii va rog.

Va Multumesc
Sincer , nu stiu de ce un domn ofiter, cand voi merge sa dau traseul, o sa ma pice !

Logic este sa se gandeasca, ca am gresit , si ca mi-am recunoscut vina, fara a face apel, sau alte modalitati de a ataca instanta judecatoreasca.
Logic este sa se gandeasca, ca vreau sa intru in rand' cu legea , si sa posed Permis de conducere,luat pe forte proprii.
Logic este sa se gandeasca, ca nu mai sunt un pericol social, public pentru aceasta tara- oras, am fost pericol public.
Of - Of, In fine.
In trecut nu lucram, eram mai copil,poate si vagabond :"> , dar in momentul de fata, am reusit sa imi deschid o societate comerciala, desfasurand servicii de curatenie.
De aceea daca ma intreaba domnul ofiter examinator,ce fac in momentul de fata, poate o sa treaca cu vederea, ce am facut in trecut.
Ce ziceti?
Va Multumesc inca 1!!!!!!!!!!!
Va Multumesc frumos,
Apreciez raspunsul dvs !
Succes in ceea ce faceti, ca faceti bine !
Cu Stima , si respect !
Antoniu Andrei
Buna ziua,
Va Multumesc pentru raspunsurile oferite, si vreau sa mai spun ca am fost astazi sa imi scot cazierul, si i-am aratat domnului ofiter de la caziere si Sentinta , + Hotararea.
El a spus ca eu trebuie sa astept 2 ani si 9 luni ca sa pot sa dau pentru permis.
De ce oare avocatii spun intrun fel, iar cel de la caziere, spune intr-un alt fel?

Aceeiasi intrebare i-am puso si lui, si mia raspuns asa :
Avocatii nu prea stiu legea, cine stie unde au fost ei , cand se preda codul penal !

Nu stiu ce sa mai cred.
De la scoala de conducere, au spus sa merg si la eliberari permise, poate imi vor da ei un raspuns mai clar !.
CE TREBUIE SA FAC? #-o #-o X-(

Doamne ajuta cu un raspuns net !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
#-o#-o
Hotararea , este luata pe 14.04.2010, ma scuzati de greseala.
Pe data de 13.05.2009, am produs evenimentul rutier.
Pe data de 14.04.2010, a fost pronuntata SENTINTA !
Va Multumesc pentru raspuns.
Nu am facut apel impotriva sentintei, deoarece mi-am recunoscut vina.
Din ce ati spus dvs am inteles urmatoarele:

1.Daca nu am facut apel in termen de 10 zile de la pronuntare, sentinta a ramas definitiva, si de aceea eu in momentul de fata pot da' pentru permis.

2.Daca faceam apel' , acum nu mai puteam sa dau pentru permis , dupa 1 an? Trebuia sa astept 2 ani si 9 luni?

Va Multumesc , si imi scuzati nepriceperea.
Am Inteles.
Va Multumesc foarte mult pentru aceste raspunsuri.
Daca aceasta hotarare sa pronuntat pe 14.04.2011, atunci inseamna ca pot sa dau pentru permis ? adica trebuie sa treaca 1 an .
Hotararea Judecatoreasca este acea foaie in care titlu este : PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARASTE : - Aceasta este hotararea ?
Stiu ca unii oameni din RO, judecata oamenii gresit, si sper ca Domnul politist sa examineze ceea ce trebuie sa examineze, si sa nu tina cont de greseala mea din trecut.

PS: Un mesaj pentru cei care au condus fara permis, sau care au de gand sa o faca, Baieti - Fete , NU VA URCATI LA VOLAN FARA SA AVETI PERMIS DE CONDUCERE- Chiar daca sunteti dein mediu RURAL, si ziceti ca nu va prinde politia, Dar este posibil sa va iasa o gaina, un copil, un om beat, in fata masinii si sa faceti alta prostie.
Eu regret enorm, si de aceea vreau sa stiti ca nu se merita sa va suiti la volan fara a avea permis.
REGRETE ENORME !

Va Multumesc inca odata domnilor avocati , care mi-au raspuns intrebarii mele.
Buna ziua
Pe data de 13.05.2009, desi nu posedam permis de conducere, am produs un eveniment rutier( accident) soldat cu pagube materiale. In declaratiile date, am recunoscut savarsirea infractiunii. Pentru aceste motive in numele legii HOTARASTE:
Condamna pe inculpatul A....A....., necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 9 luni ( noua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de "conducere fara permis etc.
Pe durata si in conditiile prev. de art.71 C.Pen Interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev. de art.64 lit.a ) teza a II -a si b) C.pen.
In baza disp. art.81 C.pen dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe o perioada de 2 ani si 9 luni care, conform disp.art.82 C.pen, constituie termen de incercare.
In temeiul disp. art.71 alin.5 C.pen, dispune suspendarea executarii pedepsei accesorii.
In temeiul art.359 Cod procedura penala si art.83, cod penal atrage atentia inculpatului asupra posibilitatii revocarii suspendarii conditionate in cazul in care va savarsii din nou o infractiune in cursul termenului de incercare, cu consecinta executarii atat a pedepsei din prezenta cauza, cat si a pedepsei pentru noua infractiune.
Pronuntata in sedinta publica astazi, 14.04.2010.

PS: Am mai vorbit, cu niste prieteni, si au zis ca dupa 1 an si 10 zile de la pronuntare voi avea dreptul sa dau pentru permis.

Intrebare: Pot in momentul de fata sa dau pentru permis? conform celor spuse mai sus?

Va Multumesc, si astept un raspuns de la cei care stiu cu adevarat ce inseamna aceasta infractiune.

Multumesc anticipat !