Asa este, dupa 1 an de la definitivare puteti da penttru permis. Cele 10 zile vin de la termenul de recurs, in care se poate ataca sentinta. daca nu se ataca atunci e definitiva. Pedeapsa este cu suspendare, ati primit sub minim pentru ca ati recunoscut fapta. Va puteti reabilita dupa 2 ani si 9 luni de la data definitivarii.
Aveți dreptul sa dați examen pentru a obține permisul de conducere exact ASA cum v-a precizat dl. Adi Stan. Insa ce nu v-a spus dansul este ca o sa picati acest examen la proba de traseu de multe, foarte multe ori! Fiindcă nici un instructor examinator nu își va pune semnătura pe un dosar ca al Dvs! Adică deosebit de periculos! Mai interesați-va!!!
Oricum, eu va doresc succes!!!
:D
Am Inteles.
Va Multumesc foarte mult pentru aceste raspunsuri.
Daca aceasta hotarare sa pronuntat pe 14.04.2011, atunci inseamna ca pot sa dau pentru permis ? adica trebuie sa treaca 1 an .
Hotararea Judecatoreasca este acea foaie in care titlu este : PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARASTE : - Aceasta este hotararea ?
Stiu ca unii oameni din RO, judecata oamenii gresit, si sper ca Domnul politist sa examineze ceea ce trebuie sa examineze, si sa nu tina cont de greseala mea din trecut.
PS: Un mesaj pentru cei care au condus fara permis, sau care au de gand sa o faca, Baieti - Fete , NU VA URCATI LA VOLAN FARA SA AVETI PERMIS DE CONDUCERE- Chiar daca sunteti dein mediu RURAL, si ziceti ca nu va prinde politia, Dar este posibil sa va iasa o gaina, un copil, un om beat, in fata masinii si sa faceti alta prostie.
Eu regret enorm, si de aceea vreau sa stiti ca nu se merita sa va suiti la volan fara a avea permis.
REGRETE ENORME !
Va Multumesc inca odata domnilor avocati , care mi-au raspuns intrebarii mele.
Conform art. 116 al.1 lit.b) din Oug195/2002 va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca nu ati declarat apel impotriva sentintei instantei de fond, sentinta dvs. a ramas definitiva dupa expirarea celor 10 zile de la pronuntare, daca ati fost prezent la judecata sau dupa expirarea celor 10 zile de la comunicarea dispozitivului sentintei, in situatia in care ati lipsit de la judecata.
Da, aceea este hotararea instantei.
Calculati termenul in functie de cele aratate mai sus ( in primul mesaj precizati ca fiind data pronuntarii14.04.2010, ulterior spuneti 14.04.2011).
Va Multumesc pentru raspuns.
Nu am facut apel impotriva sentintei, deoarece mi-am recunoscut vina.
Din ce ati spus dvs am inteles urmatoarele:
1.Daca nu am facut apel in termen de 10 zile de la pronuntare, sentinta a ramas definitiva, si de aceea eu in momentul de fata pot da' pentru permis.
2.Daca faceam apel' , acum nu mai puteam sa dau pentru permis , dupa 1 an? Trebuia sa astept 2 ani si 9 luni?
Va Multumesc , si imi scuzati nepriceperea.