Pai ar trebui sa se dispuna doua cereri. Una pentru anulare si una pentru suspendare?? //
Stiti unde as putea gasi un model de cerere, cum ar trebui formulat/ sau ce sa contina: 1. Plangere La Ordinul de Ministru cat si 2. Actiune in instanta. /// ***. Ce caracter are actul normativ: individual sau...? (nu stiu daca am zis bine) SI ***. Plangerea prealabila la Ordinul de Ministru poate fi dispusa la organul competent si prin terta persoana formulata de catre persoana vatamata (fara procura, pt acea terta persoana, ci doar sa o depuna ) sau daca se poate prin Posta. Multumesc
Inca o intrebare:
Daca obiectul principal al cererii il constituie *discriminarea*, considerand ca sunt vatamat in acest sens, cu documente justificative, ... ar mai trebui sa adaug ceva la plangere cat si in instanta ca sa scot in evidenta acest lucru!?
Pe langa Ordonanta 137/2000 rep. 2014. cu privire la sanctionarea tuturor formelor de discriminare cat si Petitie la CNCD cu privire la acest fapt, cea din urma fiind o fapta contraventionala in cazul in care se gaseste acest lucru.
Iar cererea prin care se cere suspendare executarii ordinului de ministru, in cat timp se judeca?
Multumesc!
1. Cui te adresezi cu o plangere de atacare a unui Ordin de Ministru in cadrul unui Minister, conform Legii 554/2004, si cam ce ar trebui sa contina/sau cum ar trebui formulata pentru sesizarea unor nereguli. Si daca exista un termen la asa ceva.
2. Competenta instantei este Tribunalul sau Curtea de Apel?
3. In ce cazuri se poate cere suspendarea unu Ordin de Ministru, bineinteles dupa contestarea acestuia!?( am citit legea, doar ca nu cunosc aplicabilitatea ei... As dori mai pe inteles.) ...si care este termenul?! Se poate cere in instanta imediat dupa plangere? Care este procedura dupa ce se cere suspendarea ordinului in instanta ( Ma refer ca timp/termen)
Sper ca am formulat bine ce voiam sa intreb. De altfel, va rog sa ma corectati.
Multumesc,
Contestatie la executare doar daca aveti vreun temei, altfel va sugerez sa faceti un angajament de plata, sa va intelegeti cu creditorul ( prin executor in unele cazuri).Astfel pierdeti timp si resurse mult mai putine ...
Cum a precizat colegul de mai devreme, pentru a fi pus in executare, titlul executoriu ( care daca il detin) trebuie sa indeplineasca niste conditii, si investit cu formula executorie la instanta pentru a fi pus in executare pentru recuperarea creantei. Acolo va puteti apara.
Pana atunci, vacanta placuta :))
Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau
alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deținute în numele său de o a treia persoană....
Art. 781 Ncpc,
Se efecteaza poprire pe salariu 1/3 DIN VENITUL LUNAR NET conform art. 729 ncpc, iar in cazul in care aveti mai multi creditori care va urmaresc, se va efectua 1/2.
In cauza se calculeaza care este venitul minim pe economie NET, iar din acel venit se distribuie 1/2 sau 1/3 cum este in speta :)
Cum faptul ca executarea se face in toate formele, simultan sau succesiv, deci DA, se poate pune poprire atat pe salariu cat si pe conturile bancare pe care le aveti deschise, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu.
Cel mai indicat ar fi sa vorbiti cu executorul sau creditorul si sa incercati sa faceti un angajament de plata, iar daca vi-l aproba...in principiu nu se va mai efectua popriri si alte demersuri care va pot prejudicia mai mult.
Deoarece, aproape orice act care se efectueaza in dosarul dvs' vi se vor imputa ca fiind cheltuieli de executare :), cat si in contractul dv probabil curg dobanzi si penalitati pana la stingerea creantei. Deci, mergeti si faceti un angajament de plata si sperati ca vi-l aproba :)
Dupa opinia mea, nu mai pierdeti timpul cu astfel de chestii, deoarece consumati bani si nu castigati mai nimic. Cel mai indicat, vorbiti cu executorul sau cu creditorul, incercati sa faceti un angajament de plata iar lucrurile vor fi mult mai simple. Va vor ridica popririle pe conturi cat si pe salariu (daca aveti), iar diverse cheltuieli de executare se vor opri. :)