avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate pfaa

Activitate pfaa

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Dupa ce a mai chemat inca o data Politia Locala cate a spus ca ne da amenda de 50 000 ron, daca nu respectam proiectul la micron, vecinul s-a calmat. L-am rugat sa se uite peste dosarul de autorizare depus la primarie, unde avem toate toate actele terenului si pare ca s-a calmat.
Daca va continua cu sicanirile, din pacate o sa apelam la un avocat.
Buna seara,

Am o problema cu vecinul de vizavi si nu stiu cum sa o gestionez.
Am cumparat un teren pe care am construit o casa. Langa parcela cumparata de noi mai exista o parcela mica, de aproximativ 150 mp, pe care toti vecinii o foloseau pentru a intoarce masinile ( strada de termina in dreptul acestei parcele).
Pana la gardul vecinului de vizavi sunt 7.5 metri, dar el intra cu toata masina pe parcela cand iese cu masina din curte.
In anul 2016 am cumparat aceasta parcela de la propietarii ce au avut initial toata strada, iar in 2017 ne-a iesit autorizatia de imprejmuire a parcelei.
Din diferite motive nu am inceput lucrul la gard pana ieri. Cand a vazut vecinul ca facem gardul a inceput nebunia. Prima data a sunat la Politia Locala, a venit un echipaj care a constatat ca avem autorizatie de construire a gardului si toate actele necesare pentru gard. Apoi a facut fiica vecinului scandal, acuzandu-ne ca nu e terenul nostru, ca facem o constructie ilegala. A venit si randul vecinului sa ne acuze de aceleasi lucruri si in plus, ne-a zis ca latura de gard comuna intre parcela unde e construita casa si parcela noua, este ilegala, ca am furat 1 m din parcela noua. Evident ca a mai sunat inca o data la Politie, dar nu a mai venit nimeni. Apoi, a sunat la ITM si au venit si domnii in control, aici trebuie mentionat ca facem gardul in regie proprie si ca ieri erau niste prieteni care ne ajutau la gard.
Astazi, din nou a venit Politia Locala , dupa ce din nou a sunat vecinul la Politie, si de data asta ne-au cerut si autorizatia de construire a casei.
Tot acest scandal se intampla pentru ca din cauza gardului vecinul face mai multe miscari cu masina pentru a iesi din curte.
Eu ma simt abuzata si hartuita. Ce putem face sa scapam de teroarea la care ne supune acest om?

Va multumesc frumos!
Buna ziua,

Ce se intampla cu o firma (SRL) care vrea sa isi suspende activitatea, dar are datorii la buget de peste 60 000 RON? In urma suspendarii activitatii, datoriile vor creste in continuare sau ramane doar suma ce s-a acumulat pana in prezent (cu tot cu dobanda)?

Va multumesc frumos
Va multumesc frumos pentru raspunsul rapid!
Buna ziua,

Anul trecut am achizitionat un apartament intr-o cladire veche din Cluj-Napoca.

In urma cu mai multi ani primaria a contractat de urgenta o firma care a realizat un tunel din lemn pentru protectia pietonilor.
Cauza a fost un ornament care statea sa cada pe trotuar. Nota de plata a fost achitata de primarie, dar evident cu intentia de a recupera banii de la asociatia de proprietari.

La momentul respectiv nu eram proprietar. Azi am primit prin posta o instiintare de la primarie conform careia ar trebui sa platesc peste 700 de lei pentru tunelul respectiv.
Hartia ameninta cu executarea silita in caz de neplata.

Are primaria vreun drept sa imi ceara mie plata lucrarilor respective, eu nefiind proprietar atunci
In cazul unui proces are vreo sansa sa aiba castig de cauza?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Mostenire cu dificultati
Va multumesc tare mult pentru raspunsul dumneavoastra:).
Buna ziua,

M-ar interesa sa aflu cine are dreptul de mostenitor intr-o situatie putin mai complicata.

Sotia a primit inainte de casatorie pamant agricol. Din casatorie au rezultat doi copii, care la momentul decesului acesteia erau minori.
Sotul s-a recasatorit si din a doua casatorie au rezultat patru copii. Sotul a murit anul trecut, fara sa lasa niciun testament.
Terenul agricol al primei sotii cui revine? A doua sotie si copii acesteia au vreun drept asupra terenului?
 Copii din prima casatorie au dreptul la tot terenul agricol? Cum se face impartirea?
Mentionez ca totii copii sunt majori.

Va multumesc.