avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate daniela1981

Activitate daniela1981

Răspuns la discuția autorizatia de constructie
Kyandra a scris:

Legea prevede amenda de la 1.000 la 100.000 RON si chiar desfiintarea constructiei executate fara autorizatie, conform art. 26(2) si 28 din legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
Daca nu au fost respectate prevederile Regulamentului local de urbanism (in care se prevede si retragerea de la frontul stradal/limitele de proprietate), nu vreau sa va sperii, insa primaria va poate demola constructia respectiva.
Singura posibilitate este sa luati legatura cu un proiectant autorizat, care sa incerce "intrarea in legalitate" conform art. 59 din ordinul 839/2006 - normele metodologice de aplicare a legii 50/1991. Trebuie sa mearga la primarie, sa obtina un certificat de urbanism unde sunt prevazute cerintele de construire, conform PUG-ului si Regulamentului local de urbanism si sa incerce sa elaboreze un proiect care sa corespunda acestor norme. Abia apoi va putea obtine autorizatia de construire.
Răspuns la discuția succesiune
da prin uzucapiune, mama nu decedase asta sa intamplat in urma cu 10 ani mama mea a decedat acum 4 ani,dumnealui profita ca avem o situatie mai delicata noi copii si nu putem face nimic,acel act il tine si nu vrea sa il dea, ne-a dat cate o copie dar nu este legalizata ca m-as putea duce sa fac cadastrul si intabularea toata suprafata curti cu cladire cu tot este de 431,72 , noi am zis ca dansul are jumatate plus 1/4 iar nou ne-ar reveni cam 53-54 de metri pentru asa putin nu putem sa ne intelegem este o persoana foarte dificila si ne-a creat numai probleme si mamei cat a trait si nou.nu stim ce sa ne facem si cui sa ne mai adresam. se poate sa intre cu forta ? noi ce trebuie sa facem si cui sa ne adresam, va multumesc din suflet
Răspuns la discuția succesiune
va multumesc pentru raspuns, da dansul are dreptul la 1/4 ,DANSUL PERSONAL A INPARTIT DUPA BUNUL PLAC NU AM FOST INPOTRIVA TINAND CONT CA ARE O VARSTA (75 de ani) AM ZIS SA IL LASAM INPACE, DAR CONTINUA CU RAUTATILE , AM INTELES CA TREBUIE FACUT CADASTRU SI INTABULARE DUPA CARE SE FACE IESIREA DIN INDIVIZIUNE,DANSUL NU AVEA ACT DE PROPIETATE SI PRIN TRIBUNAL FACAND DOVADA CA LOCUIESTE DE PESTE 40 DE ANI LA ACESTA ADRESA A ADUS UN EXPERT CARE A FACUT MASURATORI SI A OPTINUT O HATARARE CUM CA ESTE PROPIETAR, DAR NU VREA SA NE DEA NICIUN ACT CU CARE SA MERGEM SA IESIM DIN INDIVIZIUNE DANSUL VREA SA INPARTA DUPA CUM CONSIDERA CA E BINE IN PAREREA LUI
Discuție succesiune
buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie, dupa decesul mamei am facut succesiunea,suntem 3 frati si tatal, doar eu locuiesc in curte cu acesta, dumnealui a inprejmuit curtea cu tot felul de garduri si gardulete spunind ca isi ia jumatatea si o patrime din succesiune, acum vrea sa intre cu forta sa ma scoata afara din cele 2 camere pe care le ocup zicand ca le ocup abuziv, eu nu am decat certificatul de mostenitor nu am alt act, unde sa ma adresez si dac intra cu forta si sparge sau distruge ce sa fac, cu toate ca eu sunt izolata de toata casa si curte de gardurile puse de dansu. va multumesc