avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie, dupa decesul mamei am facut succesiunea,suntem 3 frati si tatal, doar eu locuiesc in curte cu acesta, dumnealui a inprejmuit curtea cu tot felul de garduri si gardulete spunind ca isi ia jumatatea si o patrime din succesiune, acum vrea sa intre cu forta sa ma scoata afara din cele 2 camere pe care le ocup zicand ca le ocup abuziv, eu nu am decat certificatul de mostenitor nu am alt act, unde sa ma adresez si dac intra cu forta si sparge sau distruge ce sa fac, cu toate ca eu sunt izolata de toata casa si curte de gardurile puse de dansu. va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 12:39, 15 Iunie 2011
Tatal dvs nu are dreptul decat la o cota-parte de 1/4 din succesiunea dupa mama dvs,restul impartindu-se intre dvs si ceilalti 2 frati.Puteti sa va adresati instantei cu o actiune de iesire din indiviziune.
va multumesc pentru raspuns, da dansul are dreptul la 1/4 ,DANSUL PERSONAL A INPARTIT DUPA BUNUL PLAC NU AM FOST INPOTRIVA TINAND CONT CA ARE O VARSTA (75 de ani) AM ZIS SA IL LASAM INPACE, DAR CONTINUA CU RAUTATILE , AM INTELES CA TREBUIE FACUT CADASTRU SI INTABULARE DUPA CARE SE FACE IESIREA DIN INDIVIZIUNE,DANSUL NU AVEA ACT DE PROPIETATE SI PRIN TRIBUNAL FACAND DOVADA CA LOCUIESTE DE PESTE 40 DE ANI LA ACESTA ADRESA A ADUS UN EXPERT CARE A FACUT MASURATORI SI A OPTINUT O HATARARE CUM CA ESTE PROPIETAR, DAR NU VREA SA NE DEA NICIUN ACT CU CARE SA MERGEM SA IESIM DIN INDIVIZIUNE DANSUL VREA SA INPARTA DUPA CUM CONSIDERA CA E BINE IN PAREREA LUI
Ati afirmat ca a dobandit titlul de proprietate in instanta,facand dovada ca locuieste de peste 40 ani acolo.Sa inteleg ca a invocat uzucapiunea?Cand s-a intamplat acest lucru?Dupa decesul mamei dvs?
da prin uzucapiune, mama nu decedase asta sa intamplat in urma cu 10 ani mama mea a decedat acum 4 ani,dumnealui profita ca avem o situatie mai delicata noi copii si nu putem face nimic,acel act il tine si nu vrea sa il dea, ne-a dat cate o copie dar nu este legalizata ca m-as putea duce sa fac cadastrul si intabularea toata suprafata curti cu cladire cu tot este de 431,72 , noi am zis ca dansul are jumatate plus 1/4 iar nou ne-ar reveni cam 53-54 de metri pentru asa putin nu putem sa ne intelegem este o persoana foarte dificila si ne-a creat numai probleme si mamei cat a trait si nou.nu stim ce sa ne facem si cui sa ne mai adresam. se poate sa intre cu forta ? noi ce trebuie sa facem si cui sa ne adresam, va multumesc din suflet
Puteti sta linistita ca nu va poate face nimic.Fara un partaj voluntar sau o iesire din indiviziune niciunul dintre dvs nu are o parcela strict delimitata,un areal pe care sa fie singur si unic proprietar.Teoretic,gardurile pot fi daramate,fara ca tatal sa poata face ceva.In cazul in care intra peste dvs,devine violent verbal,ridica tonul,sparge,distruge,puteti apela la politia locala care ii poate administra o amenda pt tulburarea linistii publice.Banuiesc ca platind 500 lei s-ar mai potoli.
In privinta actului la care aveti doar o copie,va puteti adresa organului emitent cu o cerere in care sa demonstrati interesul in cauza,respectiv ca sunteti coproprietara prin mostenire cu titularul,atasand o copie simpla a actului de succesiune emis de notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni nedezbătute de zeci de ani: pot invoca moștenitorii uzucapiunea? Simona Ciobanu Simona Ciobanu Bună ziua, Bunica mea deține ca și coproprietar împreună cu mama ei și un frate un teren+casă începând cu anul 1985 după ce au dezbătut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Furt din propria casa Business_man Business_man Buna Situatia este in felul urmator: Tatal meu a murit acum 11 ani, mama a vandut si a cheltuit 80 % din tot ce a ramas dupa el ! Mai am un frate major dar ... (vezi toată discuția)
Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)