avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furt din propria casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furt din propria casa

Buna
Situatia este in felul urmator:
Tatal meu a murit acum 11 ani, mama a vandut si a cheltuit 80 % din tot ce a ramas dupa el !
Mai am un frate major dar nu vrea sa facem succesiunea, pot sa o fac singur? Cum si de unde incep? Nu ma pot intelege nici cu mama si nici cu fratele (baiatul mami)
Eu am plecat de acasa si mi-am facut o viata noua, am ajuns cineva, in fine...
Mama a plecat de curand in Italia, as vrea sa merg acasa si sa imi iau niste mobila si cateva lucruri care mi se cuvin, deoarece mama cu fratele a beneficiat de tot ce a ramas in urma tatalui, iar eu nu am vazut un leu !
As vrea sa iau cateva lucurui inainte sa fac succesiunea !

Lucururile pe care vreau sa le iau sunt fara acte, nu poate dovedi ca le-am luat sau ca le-a avut vreodata.
Singura problema este ca, casa de unde vreau sa iau mobila este incuiata cu un lacat, daca as sparge lacatul si as intra, dupa care inlocuiesc lacatul ar fi o problema din punct de vedere legal? Oricum am buletinul in casa respectiva si pot sa zic ca am avut nevoie de el, ce era sa fac, sa astept pana la iarna?
Ea, oricum nu are bani sa isi ia un avocat si politia locala cunoaste situatia mea si imi da dreptate !
Daca il conving pe fratele meu sa deschidem succesiunea, se poate face fara sa fie si mama prezenta? Sau trebuie sa fim toti din moment ce nu exista un testament?

Ce repercursiuni ar putea avea ceea ce vreau sa fac?
Nu sunt hot, nu am cazier, nici macar o amenda luata si nu vreau sa imi patez imaginea tocmai acum !
Va multumesc in avans !
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 00:34, 17 Iunie 2011
Lucrurile care sunt in casa nu "vi se cuvin" sunt proprietatea mamei dv.si dinsa dispune cum vrea de ele, nu conteaza ca "sunt fara acte" sau ca mama dv. nu are bani de avocati. De asemenea nu conteaza ca aveti adresa din buletin acolo si nici simpatiile politiei locale. Riscati niste acuzatii grave pe care deja vad ca le stiti si in penal partea vatamata nu are nevoie de avocat neaparat. :P Cu siguranta se vor gasi si ceva martori si aveti de lucru ani buni pe la politie, parchet sau tribunal. E o idee foarte proasta.
Pentru succesiune mergeti intii la un notar sa vedeti la cine este repartizat dosarul dv. de succesiune. Va va informa acest notar ce trebuie sa faceti pentru dezbatrea succesiunii.
Daca casa era cumparat de tatal Dvs inainte de casatorie , mama nu are nici un drept asupra acestuia , doar daca au stat impreuna mai mult de 25 de ani . In caz ca nu are drepturi asupra casei , nu cred ca ar fi o infractiune patrunderea in aceea casa . Practic Ea poate fi considerat ca si un chirias si cred ca mostenitorii ati fii numai Dvs , cei 2 copii . Daca casa e un bun comun , lucrurile se schimba deoarece dreptul ei este 50% si aDvs doar 25%. Patrunderea in casa in aceste conditii se considera o infractiune , dosar penal . Dupa ce ati facut o mica cariera si ati devenit cineva nu v-as recomanda o astfel de NEBUNIE .
hudro a scris:

Daca casa era cumparat de tatal Dvs inainte de casatorie , mama nu are nici un drept asupra acestuia , doar daca au stat impreuna mai mult de 25 de ani .
Parca bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii si nu devin comune,indiferent de numarul de ani de convietuire.
@tatiana ai dreptate.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sun bunuri comune iar cele dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii.
Acea casa si bunurile ce le contine, mobilier, electrocasnice dupa moartea tatalui apartin 1/2 mamei iar cealalta jumatate se imparte 1/4 mama si restul in cote egale cei doi frati. Prin urmare mama va avea 5/8 iar frati impreuna 3/8. Pana la iesirea din indiviziune bunurile pe care urmariti sa le sustrageti va apartin in aceeasi masura mamei, fratelui si dumneavoastra. Daca la iesirea din indiviziune se stabileste ca mobilierul ii revine mamei veti fi acuzat de furt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac... sim-k sim-k buna ziua.in urma decesului tatalui meu,s-a facut succesiunea,din care mama detine 62.5%,iar noi(3 frati)cate 12.5%.eu as vrea sa folosesc ceea ce mi se ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)
Mostenire incurcata leusan leusan Cum se poate proceda in urmatoarea situatie,pentru a evita niste costuri inutlie,si mai ieftin din punct de vedere financiar? Este vorva despre urmatoarea ... (vezi toată discuția)