buna ziua.in urma decesului tatalui meu,s-a facut succesiunea,din care mama detine 62.5%,iar noi(3 frati)cate 12.5%.eu as vrea sa folosesc ceea ce mi se cuvine, sa imi ridic o casa(deoarece stau cu chirie),dar mama nu ma primeste in nici un chip acasa,iar iesire din indiviziune,nu vreau sa fac,ptr ca cei ramasi nu dispun de suma ce mi-ar trebui incredintata.#-o#-oce as putea face in aceasta situatie??imi pot face act de proprietate pe ceea ce imi revine?as putea sa folosesc terenul ce imi revine,doar cu actul de mostenitor?imi trebuie acordul mamei ptr a folosi cum vreau ceea ce mi se cuvine??ce as putea face in cazul in care ea,chiar se opune total si nu imi mai deschide nici poarta,cu toate ca acolo e si mostenirea mea?/va multumesc tuturor care imi dau un sfat
Ce inseamna suma ce va trebuie incredintata?
Iesirea din indiviziune se poate face si in natura, e important de vazut daca se poate face astfel. Apoi, se poate cere vanzarea bunului, astfel ca fiecare isi va incasa suma de bani pentru partea sa.
Sunt posibilitati.
Dovada proprietatii dv. o faceti cu titlul tatalui plus certificatul de mostenitor.
O mai puteti acuza pe mama de tulburarea posesiei... poate va intelegeti, poate cedeaza.
Aveti destule argumente juridice sa o convingeti, incercati.
Succesiune
steflea
Buna seara ,
Am urmatoarea intrebare : sotul provine dintr-o familie cu 3 copii , el si inca doua surori , mama decedata , tatal in viata .Acum vor sa faca ... (vezi toată discuția)