avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ...

Buna ziua,

Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire.

Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici din partea tatalui.
La decesul bunicilor s-a facut succesiunea intre frati, 3 la numar, fiecare avand partea egala la casa.
Recent tatal meu a decedat, iar mostenitori sunt eu, fratele si mama.
Urmeaza sa se faca succesiunea dupa tatal meu asupra parti pe care o detine din casa bunicilor.
1. Cum se va imparti partea lui intre noi: eu, fratele si mama.
2. In cazul in care cei doi frati ai tatalui meu (fratii tatalui meu nu au copii) cedeaza partea lor din casa bunicilor, fratelui meu, in acest caz eu si mama putem fi scosi din casa daca nu vrem sa vindem partea noastra?
3. Puteam pastra mica partea care ni se cuvine de la tatal meu fara a fi obligati sa cedam partea noastra in urma unor expertize, adica sa fim despagubiti financiar fara dorinta noastra? (eu si mama am dori sa ramanem cu partea care ni se cuvine din casa.)

Multumesc anticipat.
Dvs si fratele impartiti egal 3/4 și mama va mosteni 1/4.
Unchii dvs pot dona sau vinde fratelui dvs cotele lor.
Fratele dvs poate cere i instanta ieșirea din indiviziune, poate cere sa i se atribuie proprietatea și sa va dea sulta pt cota dvs.
Daca vreti casa, puteti sa ii dati dvs sulta.
Cota dvs si a mamei e prea mica ca să se imparta comod în natura.
Nimeni nu.poate fi obligat sa rămână în indiviziune pt ca dvs nu vreți sa vindeți,vreți sa fiți cuiul lui Pepelea etcetc.Se poate solicita ieșirea din indiviziune în instanta, cu atribuirea imobilului către una din părți și obligația de a va despăgubi pt cota parte ,conform unei expertize care va evalua imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)
Cearta pt. jumatate de apartament burghiu burghiu Salut! dupa moartea mamei s-a realizat succesiunea. Tatal a ramas cu jumatatea de apartament ce i se cuvenea din casatorie, iar din cealalta jumatate (partea ... (vezi toată discuția)