avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cearta pt. jumatate de apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cearta pt. jumatate de apartament

Salut! dupa moartea mamei s-a realizat succesiunea. Tatal a ramas cu jumatatea de apartament ce i se cuvenea din casatorie, iar din cealalta jumatate (partea mamei) eu 3/8 parti, fratele 3/8 parti si tatal 1/2. Prin judecata (prin acord comun) jumatatea mamei arevenit mie (irevocabil). Acum problema mea este cealalta jumatate a apartamentului (partea tatalui)....cum fac sa fie a mea pentru ca nu ma inteleg deloc cu tatal? il pot da in judecata sa facem la un fel? adica sa il despagubesc, sa ma despagubeasca? astept variante. Ms!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:02, 28 Martie 2011
Sa intelegem ca tatal si fratele v-au cedat mostenirea de la mama?
potrivit legi tatal ramane cu 75% din apartament iar restul se imparte intre copii.
in sitatia dumneavoastra aveti mai multe variante si anume:
cadeti de comun acord si renunta la cei 25%, mosteniti de la mama dumneavoastra, in favoarea dumneavoastra.
sau intocmiti si succesiunea dupa urma tatalui potrivit legi sau in favoarea dumneavoastra cu acordul fratelui si a celorlalti mostenitori daca este cazul.
pentru mai multe detalii consultati un notar public
daca nu va intelegeti pt o tranzactie la notar , actionati-l in judecata pt iesire din indiviziune. pt ca ap nu se poate partaja in natura, cereti dupa cum va convine.. atribuirea ap dvs si tatal sa va despagubeasca sau sa va fie dvs atribuit daca il puteti despagubi pe tata.. sau daca niciunul nu dispune de bani pt a-l despagubi pe celalalt,sau nici unul nu doreste ap,instanta va acorda un termen pt a vinde ap si imparti banii.
ideal ar fi sa ajungeti la o intelegere, v-ar costa mult mai putin. puteti apela si la un mediator, astfel puteti recupera taxa de timbru care e maricica
aveti optiunea sa promovati o actiune in instanta care sa aibe ca obiect iesirea din indiviziune. se va face o expertiza de evaluare a imobilului si ori i se va atribui toata casa tatalui dvs si dvs veti primi sulta ori vi se va incredinta dvs casa si veti plati tatalui dvs sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare apartament lia sfercea lia sfercea Va rog ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri dupa noul cod civil. Dupa moartea tatalui meu am facut succesiunea si am ramas eu cu jumatate si mama cu ... (vezi toată discuția)