avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare apartament

Va rog ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri dupa noul cod civil. Dupa moartea tatalui meu am facut succesiunea si am ramas eu cu jumatate si mama cu jumatate dupa ce mi a cedat partea ei de la tata. In concluzie eu am jumatate si ea jumatate. Ea a facut contract de vanzare cumparate (in luna feb. 2012) cu uzufruct viager unei persoane. Mentionez ca eu nu locuiesc cu ea in acel apartament, doresc sa stiu cand ea nu va mai fi eu pot cere instantei iesirea din indiviziune iar acesta sa ma despagubeasca pt jumatatea mea de ap.. Daca nu ma inteleg cu cealalta persoana pot cere executorului sa scoata la licitatie apartamentu? In aceasta situatie ca mai pot pati din partea noului proprietar ma refer la situatii neplacute sau urzeli si smecherii prin care ar putea recurge ca sa puna mana pe tot apartamentul. Cum ma pot eu apara ?? Cu multumiri , astept raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 03:48, 29 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Da, si-a instrainat numai cota ei din imobil, practic eu acum sunt coproprietar cu alta persoana. Rog urgent variante ce pot sa fac in acest caz?

Intervenţia moderatorului:
- întregul mesaj era scris cu majuscule - o încălcare a regulamentului (v. 1.2); am corectat;
- am înlăturat şi nişte expresii nepotrivite (v. 2.1, 2.2 din regulament).
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
klewos, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
da , la succesiune am fost trei :eu, mama si sora mea. jumatatea tatei s-a impartit atfel mama si sora mea au renuntat in favoarea mea, asa am devenit eu proprietara pe jumatate de casa iar mama a ramas cu jumatatea ei. multumesc moderatorului pentru interventie, cu scuzele de rigoare.
Puteti sa iesti din indiviziune nimeni nu este obligat a ramane in indiviziune. Fie dvs contra unei sulte ramaneti cu imobilul, si avand acordul si al mamei dvs ca esre uzufructuar, fie primate dvs sulta si ramane proprietar pe deplin persoana care a cumparat de la mama dvs cealalta jumatate de imobil. Iesirea din indiviziune se poate face pe cale amiabila la notar sau in instanta. Atat timp cat dvs detineti act de proprietate si acesta este intabulat in cartea funciara pentru 1/2 din apartament nu poate sa faca nicio smecherie fara acordul dvs, insa poate sa vanda mai departe cealalata cota parte de 1/2 cu acordul uzufructuarei, adica mamei dvs care va avea drept de posesie si folosinta pana la deces, cand se va stinge acest drept si se va radia din Cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire! Saphyr Saphyr Sunt proprietar, impreuna cu sora mea care locuieste in strainatate,a unui imobil in care eu locuiesc in acest moment.Imobilul l-am cumparat eu dupa care i-am ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Admin.John Admin.John Ce se poate face la vanzarea unui apartament,cand sunt proprietari, doua persoane si una din persoane nu doreste sa l vanda.Se ajunge la proces?Va multumesc. (vezi toată discuția)